Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz Clickbait #28269 üzenetére
Röviden megfogalmazva, amik nincsenek ott felsorolva, az nem véletlen. Egyik sem ajánlott. És nem véletlenül nem ajánlottak. Ha a legjobbat akarod kihozni a pénzedből azok közül válassz. Nem bánod meg.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
-
hentes555
senior tag
válasz Clickbait #28300 üzenetére
Nekem 80U van, febr. 24-én vettem, azóta örömmel használom
Egy Genius 5000-re 5.1-et váltott le, ahhoz képest áldás a hangja, nagyon szeretek rajta zenét hallgatni.
Most a következő történet az lesz, hogy a DSX-ben levő OPA-t lecserélem másik fajtára"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Degeczi
nagyúr
válasz Clickbait #28300 üzenetére
Többek között Modecom 80 is volt már (ill. van házon belül továbbra is), nagyon vállalható, jó cucc: nem tudom, hol olvashattad az ellenkezőjét. Természetesen nem hibátlan - de a nyűgök a kategóriában teljesen általánosak, és persze a T&V-re is éppúgy jellemzőek, hiszen testvérmodellekről van szó.
-
B1T3
addikt
válasz Clickbait #28315 üzenetére
Én már hallottam a Kürbist, és most Hochom van. Elhiheted, hogy nem szól szebben. Egymás mellett sajnos nem hallottam őket, így nem mennék bele messzemenő következtetésekbe, de ami egyértelmű előnye van a Hochnak, az csak annyi, hogy jobban néz ki… Illetve a BT variánsnál ugyebár adott a távirányító, ami néhány embernél szempont.
-
Grózi
veterán
válasz Clickbait #28315 üzenetére
Neked és HUAFBANDITA-nak!
Nem lettél leugatva szerintem-kicsit érzékeny vagy.Képzeljétek hallgattam 80U-t,Kürbis-t és Hoch-t is.
Mert vettem a fáradtságot és elmentem olyan helyre ahol meg lehet hallgatni.Persze egyszerűbb tapasztalat nélkül lehúzni valamit,de ezzel csak magad minősíted...Segíteni próbáltam,de te eldöntöttél valamit és kész-ezzel sincs gond,mindenki a maga bőrén tanul a legjobban.
HUAFBANDITA (#28318) Ez csak neked:
Ne magadból indulj ki.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
varmi2
nagyúr
válasz Clickbait #34676 üzenetére
Maga a jel digitális, de a kábel az kábel. A hdmi megvalósítása, ugyan olyan réz vezetéken keresztül történik , mint egy sima rca kábel. Egy kábel nem lehet digitális, egy kábel az csak kábel, hogy milyen jel megy rajta az mindegy. az optickai kábel az más tészta.
-
varmi2
nagyúr
válasz Clickbait #34681 üzenetére
De ennél a hangfalnál már lenne értelme, nem az alaplap gagyi hangkariát hallgatni, hanem venni külön hangkarit.
Usb-sek 20k körül, pcie verziók már 15k körül vannak, amik már érezhető kölönbséget érnél el.E értékek alatti hangkari nem hozna lényeges különbséget az alaplapihoz képest. Ezeket is természetesen jack- rca kábellel kötnéd rá a kürbisre.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
varmi2
nagyúr
válasz Clickbait #34687 üzenetére
Ami téged megzavart az az, hogy pl: ez a hangkari, (nekem ez van) Tehát ennek a hangkarinak van egy optikai kimenete, de nincs rajta külön, hanme a szürke fémszínű jack csati az, ez analóg, mert jack csatlakozó, de ennek a végében van egy optikai csati is, hogy ezt használni tudd, muszály olyan optikai csatlakozót használni, ami bele illek a jack-be.
-
wolfman
veterán
-
benfolds
őstag
válasz Clickbait #34707 üzenetére
ez elejének az anyaga is más lett? ezen a képen nekem is jobban tetszik a régi az elől lecsapott élekkel, illetve mondom, az anyag mintha minőségibb lenne, de lehet, hogy csak a fotó teszi. a magas sugárzó kialakítása is jobban bejön. persze azért olyan eget verő különbség nincs.
-
.DLL
veterán
válasz Clickbait #34709 üzenetére
"hogy a lekerekitett oldalak fel van ragasztva ugye"
Hmm, ez amúgy jól hangzik ha az MDF oldalfalra mégegy réteg fa van ragasztva, az ilyen, hatásosan tudja csökkenteli a doboz rezonanciáit. Kérdés, hogy tényleg van-e különbség hangban a régi dizájnhoz képest..
(P.H.)
-
-
Pszicho
tag
válasz Clickbait #42547 üzenetére
Az Eris nálam úgy volt maximálisan élvezhető, mikor az ágyról, olyan 6 m távolságból filmet néztem vele.
Például a Demóna (Maleficent) filmben nagyon jól kihozta az effekteket.
A 8 éves hangkártyámmal is igazi moziélményt nyújtott.Sok zenénél én is visszafogottságot tapasztaltam vele.
Mintha a basszus, mély nem jött volna ki rajta, továbbá igen hangos alapzaj is zavaró tényező.Ha lesz időm olvasgatni fogom az amazon oldalon a hangfalról írt véleményeket, igen hasznos, csak sajnos angol nyelven van. Nagyon tanulságos.
-
newmoonlight
senior tag
-
Pszicho
tag
válasz Clickbait #42797 üzenetére
Eris- nél az alapzaj is igen hangos és a mélyen nem jönnek ki jól. Olyan mintha lecsonkította volna a számokból a basszust tartalmazó részeket. Kár érte pedig gyönyörűszép tiszta hangja van és filmeknél is szépen kihozza az effekteket. Bizonyos tartományokban jobb mint a drágább JBL LSR 305, de sok helyen nekem túl üres és csonka. A JBL -nél a legtöbb hang a helyén van és minden stílust szépen szólaltat meg.
Sajnos én hiába is nézem meg a szétszerelős videókat, laikusként nem konyítok az anyaghasználathoz.
Néztem gyári munka részfolyamatokat a youtube csatornán.
Ami nagyon tetszett az az Adam és Focal stúdió monitorok összeszerelő üzeme.Adam Audio factory visit
https://www.youtube.com/watch?v=frt1kudMc_MFocal Factory Tour
https://www.youtube.com/watch?v=EpIqGrrXcj8microlab speaker factory - Driver Unit
https://www.youtube.com/watch?v=_8RbPaFbwDY&t=575sVan egy kis különbség a gyár tisztaságát, felszereltségét és az összeszerelés, technológia korszerűségét illetően.
-
Pszicho
tag
válasz Clickbait #42814 üzenetére
KIcsi sistergést én is hallok, de úgy vagyok vele, hogy ez mindegyiknél így lesz.
Nyugi, nálam is elég közel van hozzám, ami nem a legjobb, mert az arcomba tolja a zenét.
A kábelek is igen rövidkék.
Nem szívesen adnék ki 400-500 ezret egy nagyon komoly hangfal párra, így beletörődöm, hogy ez az árkategória az ilyen.Ami nálam még annó az Eris- el kihozta a zenéből a szép hangokat az a zenelejátszón belül a Jazz hangzás volt.
Egyébként a többi neves és/vagy kevésbé ismert márkánál mi a helyzet?
Néhányról nem is hallani. Bár ezek egy része nem a stúdió monitor kategória.Boston Acoustics, Magnat, Focal, Yamaha, Pioneer
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest