Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slownz
senior tag
Attól még, hogy nem használnád sokat/nem érdekel attól még nem feltétlenül kell szart venni, ha van jobb lehetőség
Ez olyan, mintha egy étteremben felkínálnák, hogy van rántott hús sült krumplival, és van ugyan ilyen áron romlott is, és te a romlottat választod, mert amúgy sem érdekel mit eszel. Akkor francnak megy az ember étterembe
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Én egyébként egy kínait ajánlottam...
z2300 konkrétan borzalmas hangban. Mély az van dögivel, de semmi más. Használtan megy annyiért mint az új Edifier-ek garanciával. Soroljam még?
(#9334) Gampa : igen, szerintem jobb hangban. De még mindig nem tökéletes ráadásul az már sokkal drágábban megy mint az említett Edifier.
Jájj de nehéz a márkafanatikusokkal...[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
-
redbull86
aktív tag
Igen de minimálisan,. KB 20-30W al kevesebb,. de szerintem sokkal minőségibb,. szebb is,. főleg mivel a satelit is 2 utas,. a miatt is szebben szól!,.. modernebb,.. és ami nem el hanyagolható,. távirányító is van hozzá!
Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
redbull86
aktív tag
Igen a mély mind a 2 ben ugyan akkora,.. és 20cm es mind a kettő,.!!
Persze halgasd meg azt is és amelyik neked jobban tetszik,.. te fogod halgatni (Illetve a szomszédok!) a te izlésednek felejen meg!Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
őstag
Nehéz megfogalmazni. Talán az éppen elég lenne rá a legjobb megfogalmazás. Persze minden szubjektív. Nem zörgeti a kredencben a porcelánokat, olyan mint ha nem is lenne SW, hanem két komolyabb pochangszóró lenne a monitor mellett. Kellemes a hangja. Olyanokat hallok vele a botfüleimmel, amit az elődje (Creative t2100) nem is sejtetett, hogy ott vannak.
-
harry
veterán
Most több legyen, vagy minőségibb? És mi az átlag? Hülyeség arra menni, hogy jó sok mély legyen, de legalább gagyibb. Ráadásul pont azt írta, hogy az új rendszeren már olyat is, hall, amit eddig nem, vagyis szebben szól, de az mindegy, inkább dübörögjön, persze...
Bár neked olyan mindegy, igazából nem is értem, miért érdeklődsz még, ha már egyszer úgyis eldöntötted legbelül, és csak megerősítést vársz, ám hiába.[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
őstag
6,5".
Ezt olvastad? Ne egy 2perces tulaj véleményére adj, amit már korábban jeleztem elég szubjektív. Ha legalább hallottam volna a logitech-eket szólni, lenne viszonyítási alapon, hogy jobban leírjam neked a különbségeket. A nappalimban van egy hangrendszer, amiben egy JBL e150-s mélynyomó van, na ezt a teljesítményt nem várhatom el tőle, de nem is akrtam.
Várd meg mások véleményét is a basszusal kapcsolatban, mert hangkártya és elhelyezés is számít.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Milyen erő? Nem volt benne annyival több erő a szükségesnél mint a z2300-ban.
A z2300-ban eszméletlenül el van túlozva a mélyláda.Tisztázzuk, a mélyládának nem az a célja, hogy kitörje az üveget, hanem az, hogy a szatelitek által nem leadható frekvenciákat is megszólaltassa így halld azokat a hangokat is amiket egyébként nem hallanál. Ezt a logitechnél úgy élték meg, hogy elég a népnek, ha csak a mély tartományokat hallja, de ettől még nehogy már ez legyen a referencia...
-
dudika10
veterán
Nem az átlagnál több hanem a normálisnál több. Nem mindegy. Az átlag az az eltúlzott mély, a normális meg az ugyan annyi mély mint közép és magas.
A z2300 se a legmélyebb hangokkal operál hanem kiemel a középmély tartományban.Azt mondod, tudod mi a dolga egy rendes mélynyomónak, közben hiányolod azt egy mélynyomóból ami nem a dolga.
Sokkal nehezebb megcsinálni egy rendes mélynyomót mint egy kiemelő sz@rt, ha az Edifier kiemelő szart akart volna a piacra dobni mint a Logitech tette akkor olyat dobott volna ki.Volt szerencsém szinte az összes logitechhez, a nagyobb geniusokhoz és elég sok edifierhez is.
Nem logitech ellenes vagyok hanem normális hangkép szerető.
Nézd meg mennyi z2300 van használtan általában. Egy ideig nagyon élvezetes a dobhártyaszaggató mély, de fárasztó és nagyon könnyen meg lehet unni. A normális(abb) hangzást meg könnyen meg lehet szeretni. Az, hogy meghallgatod valahol máshol nem segít sokat. Otthoni környezeted teljesen más lesz nagy valószínűséggel (mélyládánál nagyon nem mindegy ugye, hogy hova helyezed...) és a füled meg valószínűleg hozzá van szokva egy torz hangképhez (ld. x530) amihez hasonlítod a hallgatott darabot.
Van, hogy az ember nem érzi az előrelépést egy cserénél, aztán 1 hónap múlva visszarakja az előzőt és elcsodálkozik, hogy hogy tudta ezt a torz valamit hallgatni évekig.[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Elsőre feltűnt, hogy meglepően tisztán szól.Mindenből (mély, közép, magas), van elég, egyik sem erőltetetten sok, úgy vettem észre nagyjából egyforma arányban van az összes. Gondolom a hangzás valamilyen szinten változni fog, ahogy be lesz járatva idővel.
Amit még észrevettem, hogy a halkabb tartományban is jól hallani mindent, pl. filmeknél nem kell a kétszeresére feltekerni, egy robbanásnál meg leesel a székről.
Holnap több időm lesz tesztelni, még jelentkezem.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
dudika10
veterán
Látod/tudod, hogy flac, az agyad meg elhiszi, hogy az jobban szól.
ABX teszten nem tudod, hogy mit hallgatsz éppen.Ha tengeribeteg vagy és c-vitamint kapsz amire azt mondják neked, hogy az a legjobb gyógyszer a világon erre, akkor nagy valószínűséggel meggyógyulsz. Placebo.
Foobar-nak van ilyen pluginja.
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Lényegesen máshogy szólna. Ez a helyes megfogalmazás, mert a "jobb" szerintem szubjektív. Nekem Logitech Z-5500-am volt. Istenkirály volt mozizni. Betettem egy zenét és rögtön kiderült, hogy a sub nem szól, hanem búg. Gondolom a vékony fal meg a kevés liter, de a mélytartományban dolgozó hangszerek felismerhetetlenek voltak egyenként a zenében, nem volt részletes a zene. A középtartományban akkora lyuk van, hogy átestem rajta, a magastartomány egy része egész jó, szóval én zenét utáltam hallgatni rajta, de mozizni meg imádtam vele. Az Edifier részletesebb lesz valszeg a mostanidnál, viszont mélyben meg nem lesz akkora hangnyomás és magasabban fog kezdődni a mélytartomány, persze ezért torkon fognak harapni, de közérthetően kopogósabbnak, erőtlenebbnek érezheted egy filmnél ha a mostanid nagyon bejön. Szerintem.
Szerintem az ABX teljesen fals kutatás kiszélesített értelemben. Szerintem csak akkor van értelme egy hangmintás tesztnek, ha a kontroll csoport homogén a hangkeltő hangszóró vonatkozásában, különben értékelhetetlen az eredménye.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
Lehet. Amikor van egy rövid sub-od egy kémény méretű hangolócsővel az zeneileg értékelhetetlen módon ugyan, de búg, mint a veszedelem. Ez egy akciófilmnél nagyon állat tud lenni, mert a szatelitek meg arra pont jók, hogy a repeszek, szilánkok csörgését hozzák és így egy robbanás az teljesen más, mint egy zenére való cuccal, sokkal jobb átéléssel lehet megnézni egy filmet, 5.1-ben meg főleg.
Nekem más a bajom.
Van az az idő, amikor az ember elkezdi keresni a zenében a hangszert. Én már eljutottam idáig, de olyan a zenei ízlésem, hogy a dob, a nagybőgő, a cselló, a slap bass, a szaxofon és a trombita kerül képbe. Isteni jó egy kéthangszórós kétutas "monitor" "studio" stb. nevek alatt futó hangfalpár, amikor egy számítógép előtt ülsz és egy 16 sávos keverőn elkezdesz matatni, mert részletes ahogy szól és nem kell kikapcsolni egy sávot, hogy mi megy a másikon, mert hallod, de nekem teljesen mindegy, hogy az egy 30.000Ft-os hangfalpár vagy egy 300.000Ft-os hangfalpár zenét hallgatni nem szeretek rajta. Nekem az a nyomorom, hogy ezeken nem elég széles a mélytartomány, az Istennek se. Vagy ha valami bütykölt és az jó, akkor meg nincs közepe.
Nekem az kell, hogy ha belehúznak mélyen abba a csellóba akkor zengjen be rendesen az a szoba, mert az egy cselló és nem egy nyomorék hegedű. Gyűlölöm a hegedűt. Vallatni lehetne vele. A nagybőgő meg ne úgy szóljon, hogy a mélyben már csak a húrok pengetési hangját hallani. Egyszerűen nem lehet hallani az egészet a maradéka meg olyan, mint ha 5 méterrel a zenekar mögött lenne az a szerencsétlen bőgős. Tök jó, hogy úgy amúgy az utolsó csörgő is olyan, mint ha a fülem mellett ütné a srác. Még azt is hallom, ahogy az éppen pihenő szaxis letüdőz egy slukk cigit, de én inkább ezt áldoznám be és teszek a studio-ra, de minden gyártó erre van ráizgulva.
Nekem legyen meg a mély alja. Teszek a tehetetlenségre, ha 30 cenyós sub kell akkor legyen az a tekercs mögött, mit bánom én, de olyan közép legyen, hogy ráférjen a mélytartomány teteje, de az se árt ha a magasabb 50%-a és az már ne legyen nagy átlóval. A magas meg tök jó, azzal nem is kell foglalkozni, az nagyon renben van, mindegyiknél, ami picit drágább cucc. De itt vagyok meglőve, hogy még 60 rongyért is ilyen kis pattanás 5 colos wofikat eröltetnek, vagy a másik, hogy ilyen maszat búgó házimozi front torony. Ez a vicc hogy nincs egy nyomorék passzív, 3 utas testes, vastag fából készült gyári hangfal sehol, egyik mai gyártónál se. Az aktív SAL20-on kívül nem is láttam egyáltalán ilyen felépítésű hangfalat. Ezeket a tornyokat nyomják, hogy nem tudok egy kicsit belepiszkálni egy gyáriba egy középsugárzó cserével meg egy kis hangváltó moddinggal, mert nincs. Már ilyen régi használt szarokat nézegetek, a tköm tele van. Asztalos munkához meg nem értek.Hardverlesen
-
GaborGh
őstag
-
chros
őstag
Haaat ... Igazabol nem tudnek valasztani a 2 kozul: 1600-as kisebb de vannak megfelelo kezeloszervek, ennek ellentete az 1900 ...
A 2000-es lenne pont jo, de az nincs ...Ha megvan, Irj rola !!!! Sokunkat erdekelne mit tud nyujtani ...
Ui: azert nem tul biztato, hogy eddig 2 tarsunk is gariztatna/tatja az Edifer termeket ...
-
dudika10
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy ennek fényében mi a véleményed korábbi ajánlásaimról.
Nem azért, hogy azt mondjam, hogy na igen, igazam volt, hanem egyszerűen érdekel mindig a visszajelzés, az segít abban, hogy a lehető legjobbat ajánlja az ember.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest