E3 2010: Xbox Live Magyarországon!

Visszafogott lélegzettel figyeltük tegnap este, hogy mit mondanak Live-val kapcsolatban, majd amikor felvillant egy térkép egymástól kérdeztük: "Láttad?Rajta voltunk?" Igen, rajta voltunk, majdnem nyolc évnek kellett eltelnie (2002 novemberében debütált a rendszer, még a klasszikus Xboxon), hogy hazánkban is hivatalosan elérhetővé váljon a rendszer.

A Microsoft bejelentése szerint a vállalat elindítja az Xbox LIVE szolgáltatást kilenc új országban – Magyarország mellett Brazíliában, Chilében, a Cseh Köztársaságban, a Dél-afrikai Köztársaságban, Görögországban, Kolumbiában, Lengyelországban, és Oroszországban.

A szolgáltatás idén ősztől lesz elérhető, és először azok az alapvető játék- és közösségi funkciók lesznek bevezetve, amelyek az Xbox LIVE-ot a világ első számú online célállomásává tették a játékosok körében – e funkciók közé tartozik az online többjátékos mód, az eredmények (Achievement) és játékospontok (Gamerscore) rendszere, a helyi igényeknek megfelelő Játékpiactér (Games Marketplace) és egyebek.

„Ez egy izgalmas lépés afelé, hogy remek élményt biztosítsunk a kitartó és elkötelezett Xbox 360 közösségek számára” – jelentette ki Vígh Attila Microsoft Magyarország, Xbox360 marketing menedzsere. „Az Xbox360 magyarországi rajongóinak ezentúl lehetősége lesz a legnépszerűbb játékokat játszani az Xbox LIVE többi 23 millió felhasználójával, akik ezt választották célállomásul az online játékok számára.”

Azóta történt

Előzmények