E3 2010 : Első napi összefoglaló

Microsoft konferencia

Microsoft konferencia

Nos, nem is kezdődhetett volna "jobban" a Show, mint egy fél órás késéssel, aminek mindannyian nagyon örűltünk. Bizony, az első a Microsoft volt, fókuszban az Xbox 360-nal és a mozgásérzékelős külyüjével, az immáron nem projekt nevet viselő eszközel, a Kinect-tel.

Nézzük szépen sorban miről is volt szó az E3 2010-es első napi konferenciáin.

A szemfülesek kapásból észrevehették, hogy új Xbox logo van, ami annyira nem nagy szám, de a nyitás már annál inkább! A Trayarch jóvóltából kaptunk egy szép kis ízelítőt a készülő Call of Duty - Black Ops című FPS "csodából", hogy a srácok most mit hoztak össze?
Hát, sokan még most is kételkednek a csapatban és a játék minőségében, de szerintünk jó lesz az új CoD, ha nem is üti majd meg a negyedik rész sikerét és történeti epikusságát, nem lehet majd rá panasz. Szó volt még a DLC-kről amik majd idővel érkeznek a játékhoz, ismét X360 exkluzivitással, továbbá agyon lett dícsérve a platform, hisz itt van a három legsikeresebb cím a Halo, a Gears of War és a Call of Duty. Kinek mi, szokás mondani, Amerikában tuti hogy ez a menő.

Hirdetés

A következő NAGY, ugyanakkor rövid és semelyik rajongónak sem volt kielégítő amit a játékból mutattak és szóba került, az a Metal Gear Solid - Rising volt. Kojima San (*meghajol*) angolul próbált meg elmondani némi információt, majd átadta a  mikrofont kollégájának, a játék "fiatal producerének", hogy mutassa be a játékot, persze kellően röviden, de ízlésesen tálalva, amolyan igazi keleties, japános sítlusban. Hát, ha így nézzük sikerült is, hisz a két szóban összefoglalt mottó, a Zan - Datsu (Vágás - Elvétel), magyarul vágd ketté az ellent és tépd ki a gerincét, meglehetősen látványos és akciódús szintre emelte a prezentáció hatásfokát. Ezek után a dinnyeszeletelésen már meg sem lepődött igazán az ember, szokásos Kojima poén a végére.

Cliffy B. nagy mókamester és ha már itt tartunk meglehetősen remek játékokban van benne a keze, most se volt ez másképp, megkaptuk az első, igazi Gears of War 3 gameplay videónkat, 4 fős Coop-pal megtámogatva, csúnya idegenekkel, akik már nem csak a Locust hordából valóak, hanem azoknál sokkal rondábbak és mutálódnak minden felé. Egy új mód is említést kapott,ez a Beast lesz, hogy ez mit takar pontosan, sajnos nem tudjuk, de ha lehet rá egy tippünk,akkor biztos, hogy valaki egy ilyen böszme nagy mutáns alien bőrébe bújhat majd bele, a többiek meg szétlőhetik, már ha lesz rá idejük...

Peter Molyneux az igérgetések és a meglehetősen furán beszélés nagymestere. Ugyan most újabb videót nem kaptunk a Milo-ból, de itt van nekünk a Fable 3. Ejha! Micsoda meglepetés, egy hangulatos kis videón és a megjelenési dátomon kívűl, ami idén október 26-ára esik, semmi extra. Köszönjük Emese...

A Crytek és a jólfésűlt frontembere, Cevat Yerli egy roppant érdekes és igazából sokmindent nem mondó trailerrel indított, ami nem más volt mint a Codename - Kingdoms. Arról,hogy most ez ténylegesen milyen produktumot takar, semmilyen információval nem szolgáltak, a CG látványos, várjuk a további információkat!

(A Crysis 2-es demonstrációt az EA konferenciánál találjátok meg!)

A Bungie kreatív direktora nem mást mutatott be a nagyközönségnek, mint a Halo Reach-et, egy rövidke gameplay; földön harcolva a szokásos Halo játékmenettel, talán picit akciódúsabban, közelharcban lerendezve egy ellenfelet,majd nagy meglepetésünkre irány az űr! Érdekesnek tűnik, valószínűleg az is lesz...

Marc Whiiten, az Xbox Live! frontembere vezette fel a Kinect bemutatót, amely a Show gerincét képezte. Volt itt minden mint a búcsúban... Néger kolléga, hogy az emberek lássák, a Kinect levetkőzte gyermekbetegségét, s immáron tökéletesen felismeri a színesbőrűeket is, bár egy picit késik a rendszer, reméljük ezt november 4-éig kinövi a cucc, hisz ekkor jelenik meg világszerte. Árról nem estt szó, pletykálják a 149-189 $-os összeget, az biztos, hogy még a 149-es árcédula is húzós lehet. Amikről szó volt, s érdemes megemlíteni, az a Netflix, FaceBook, Last.FM és Twitter támogatás, ezekről már eddig is tudtunk, de volt itt hangfelismeréssel vezérlés, kézzel és hangal történő film / zene lejátszás / léptetés (mint egy egér kurzorjaként látható a képernyőn a kezünk) és ami még nagyon fontos, hogy hivatalosan is lesz Magyar Live!.

Video Kinect egy amolyan X360-as MSN Live! szerű kapcsolattartás, videóhívás prezentálása fejkövetéssel, képek és filmek megosztásával akár beszélgetés közben is, továbbá időjáráskijelzés mint két fél oldalán a mini videóink felett. Nem semmi, de még van tovább is.

Igazából ránk nagyon nincs nagy hatással, de a Microsoft szoros kapcsolatokat ápol az ESPN-nel, így Amerikában online lehet meccset nézni a konzol segítségével, legyen szó Baseball-ról, Madden-ről vagy kosárlabda mérkőzésekről. Egyetlen megkötés van, ez pedig a Gold előfizetés, magyarul a Silver-es tásaság kimarad ebből a "mókából".

Kuno Tsunoda felvezetésével megtudtuk, hogy a Kinect az indulásakor 6 fő és kiemelt játékkal fog debütálni, ezek mind Xbox 360 exkluzív címek lesznek, nézzük őket sorban.

Kinectimals (Frontier Studio, Microsoft Game Studios)

A kölyöktigris simogató játék. Cuki és bolyhos egzotikus állatkák (öt van belőlük jelenleg a játékban), ha valaki ismeri az Eye Pet-et Playstation 3-on, az nagyjából tudja miről van szó, csak ugye itt az X360 környezetében. Játszhatunk, nevelgethetjük állatunkat, tiszta 2010-es Tamagochi!

Kinect Sports (Rare, Microsoft Game Studios)

A világ "legnépszerűbb" sportjait felsorakoztató játékgyűjtemény, amely focit, strandröplabdát, bowling-ot, asztaliteniszt és ökölvívást is tartalmaz, igazi Sportjáték. Már akinek ez elég, hisz a látottak alapján elég egyszerű kivitelezésű játékokról van szó, meglátjuk mi sűl ki belőle.

Kinect Joy Ride (Big Park, Microsoft Game Studios)

Az első kontroller nélküli autós játék, amely ha nem is szimulátorszerű realizmusával hódit,de a gyerekek és háziasszonyok kedvence lehet. Lehet...

Kinect Adventures (Microsoft Game Studios)

A gumicsónakos, ugrálós családi móka. Alacsonyot plafonú, korhadt padlójú, csúszós kövű és szűk nappalikba nem ajánljuk, káros lehet Ön és családja / szomszédja egészségére...

YourShape - Fitness Evolved (Ubisoft)

A program a "Player Projection" rendszer segítségével a játékos testének "képét" emeli be a játékba. Választható helyszínek, edzők és programok ; jóga, harcművészetek vagy csak egyszerű kis minifeladatok, kalóriaégetés játszva? Mi azért picit szkeptikusak vagyunk...

Dance Central (MTV Games)

Táncolós videójáték, testel irányítva. Várható volt egy ilyen produktum is a Kinect mellé, a Harmonix össze is dobott egy, hát, szvsz nem túl meggyőző Track List-tel rendelkező hip-hop, pop és egyéb "közkedvelt" stílusukból válogatott tánclépéseket. Aki ebből megtanul táncolni, azt megkérjük, küldje majd el a videót nekünk, eskü kirakjuk főoldalra!

Ezeken kívűl még jó pár, a Show-n be nem jelentett játék is várható a mozgásérzékelős szerkezetre, mint pl. a DECA SPORTS FREEDOM, a Dance Masters, az Adrenalin Misfits, a Zumba Fitness, vagy a Sonic Free Riders. A lista nem teljes, hiszen a közeljövőben további bejelentések várhatók!

A végére még egy, hát érdekesnek és túl izgalmasnak nem mondható bejelentés és rövid traileres bemutató, a Lucasarts és a  Microsoft Game Studios fénykardos TPS játéka, amely valamikor 2011-ben jelenik majd meg.

Turn 10 nagy meglepetéssel nem készűlt, pedig bennem is felötlött a nagy kérdés; Forza 4? De nem. A Forza 3 irányítását tették át Kinect-re és készűlnek egy autóvizsgálgatós extrával, amiben kívűl-belűl megcsodálhatjuk járgányainkat, meglehetősen impozáns grafikával és adatokkal.

S a végére milyen "meglepetés" is maradhatott volna?

Xbox 360 Slim!

Amit most elárúltak belőle nekünk, az nem más, mint hogy beépített 250 Gb-os HDD és Wi-fi is lesz a "kicsikében", remélhetőleg a hűtési problémák véglegesen megoldódnak, s ha hihetünk az elhangzottaknak,akkor hozzánk leghamarabb július 16-án (boldog szülinapot Jim!) jut el, változatlan áron. A jelenlévők egyébként ingyen kaptak egy-egy változatot a gépből, hát igen. Jó világ van Amerikában, jövőre mi is ott leszünk!

Összefoglalva az eseményeket, túl- és igazán NAGY bejelentések nem történtek, de kapunk egy rakat Kinect játékot (igaz ennek nem pont mi, HC gamerek fogunk felhőtlenűl örülni), X360 Slim-et és még pár kellemes alkotást.

A műsor itt : http://www.gametrailers.com/e3/livefeed/microsoft megtekinthető teljes egészében!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények