World of WarCraft: 60 dollárba kerül egy 90-es karakter

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a World of WarCraft: Warlords of Draenor című kiegészítőjének elővásárlói lehetőséget kapnak egyik kiválasztott karakterük azonnali 90. szintre emeléséhez, hogy egyből belekezdhessenek az új tartalmak végigjátszásába. Viszont azt követően, ha másik karakterünket is maximális szintre kívánjuk emeltetni, már vastagon kell perkálnunk a Blizzardnak.

A World of WarCraft Shop-ban pontosan 60 dollárt kell majd fizetnünk (Ez nagyjából 13.500 forint) minden egyes karakterért, melyet fel kívánunk húzatni 90. szintre. Mellette másik, alternatív módszer, hogy még egy példány vásárolunk a kiegészítőből, de azzal ismét csak egy karaktert fejleszthetünk.

A Blizzard egyik embere, Ion Hazzikostas egy Eurogamer oldalnak adott interjújában elmondta, hogy már abban a percben tudatában voltak, amikor bejelentették a kiegészítő vásárlói számára kínált ingyenes fejlődési lehetőséget, hogy ez nem lesz elég a játékosoknak. Ráadásul az is furának tűnne, ha mindenkinek azt mondanák: vegyél még egy példányt a kiegészítőből, ha újabb 90. szintű karaktert szeretnél.

Elmondása szerint azért kerül 60 dollárba a szolgáltatás, mert nem szeretnék lekicsinyíteni a szintezés megvalósításáért kijáró érdemeket. Egy karaktert nem könnyű felfejleszteni 90. szintre, és amennyiben az lett volna a Blizzard célja, hogy minél több karaktert húzzon fel ilyetén módon, akkor kitalálhattak volna egy 10 dolláros árat is, ám ebben az esetben szinte senki nem foglalkozott volna már a hagyományos szintezéssel.

Azóta történt

Előzmények