Váratlanul előbb jön az Evil Within

A Bethesda mindent megtesz azért, hogy a bevételei mellett a hírneve is hatalmasra duzzadjon. Jó példa erre a Resident Evil készítőjének, Shinji Mikaminak az új játéka, a The Evil Within. Nagy költségvetésű, tradicionális túlélő horror, komoly korhatár besorolással? Anyagilag szinte biztosan nem térül meg, viszont minden esély megvan rá, hogy az év egyik legnagyobb dobása legyen, elismertségben mindenképpen.

Sakkoznak az Evil Within megjelenési dátumával

A megjelenési dátummal laza sakkozásba kezdtek a vállalatnál: szinte biztos, hogy a fejlesztés jól halad, mégis az uborkaszezon miatt az eredetileg idén augusztusra datált megjelenést előbb hátrább pakolták október 21-ére, majd most, a QuakeConon bejelentették, hogy a végső megjelenést egy héttel előrébb hozzák, vagyis október 14-én debütál a produktum. A húzást egyértelműen üzleti érdekek diktálják: megpróbálják elkerülni a nagyágyúkat, hogy a játék megkapja a maga hírverését és a visszhangjai ne halljanak el a kötelező folytatások által generált őrületes hisztériában.

Azóta történt

  • Gamescom 2014: The Evil Within season pass bejelentés

    A Resident Evil készítőjének új játéka sem ússza meg a debütálás utáni DLC-ket, derült ki a Bethesda bejelentéséből.

  • The Evil Within: hosszú kaland lesz

    A Resident Evil készítőjének új játékáról, az Evil Withinről derült ki, körülbelül mennyi ideig fog tartani egy végigjátszás.

  • The Evil Within: egy órányi játékmenet

    Jó pár dolog kiderül a Resident Evil készítőjének új játékáról a most debütált egyórás játékmenet videóban, többek között az, hogy nem lesz könnyű.

  • The Evil Within előzetes

    A horrorjátékok japán mestere a stílus rajongónak nagy örömére hosszú kihagyás után visszatér, az Evil Within az év egyik legrémisztőbb játéka lesz, kizárólag felnőtteknek.

Előzmények