Ubisoft: A játékosok örülnek az évente érkező Assassin's Creed játékoknak

Amikor az Assassin's Creed III megjelenése után nem sokkal elkezdtek szállingózni a kósza hírek, miszerint máris készül a következő epizód, sok játékosban felmerült a kétség a franchise sorsát illetően. A rajongók többségét ugyanis elszomorította, hogy a Ubisoft évente akar új AC játékot kiadni, pláne annak fényében, hogy maga az AC3 sem bizonyult már olyan sikeresnek a játékosok körében, mint a korábbi epizódok.

Az Assassin's Creed: Brotherhood megjelenése előtt a Ubisoft egyik vezetője elmondta, miszerint nem lesz új AC játék 2011-ben. A miértre pedig egy mezőgazdasági hasonlattal érvelve azt felelte, hogy a földeket sem lehet minden évben felszántani és bevetni, néhány esztendőnként hagyni kell fellélegezni a talajt, hogy a föld a tápanyagokat visszanyerhesse. A játék esetében is ez a helyzet, időnként rájuk fér egy kis kihagyás, hogy utána megújult erővel jelenhessen meg a következő rész.

Nemrég megkérdezték a Ubisoft Montreal vezetőjét, Yannis Mallatot, hogy neki mi a véleménye a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az úriember elmondta, hogy teljesen alaptalanok azok az aggályok, miszerint a rajongókat egyre kevésbé érdekelnék az újabb Assassin's Creed epizódok, amennyiben azok évente jelennének meg. Hozzátette azt is, hogy egyenesen a játékosoktól származnak azok az örömteli visszajelzések, miszerint nagyon is örülnek, hogy hamarosan egy új Assassin's Creed játékkal játszhatnak.

Elmondása szerint, ha egy játékot minőségi tartalmakkal tudnak ellátni, akkor az epizódok megjelenési idejének gyakorisága egyaránt nem probléma, sőt, éppen ellenkezőleg: a játékosok folyton többet és többet szeretnének kapni ezekből a tartalmakból. Tehát számukra ez teljesen természetes, hogy igyekeznek kiszolgálni ezeket az ígéreteket, elvégre ettől lesznek a játékosok boldogok, az ő munkájuk pedig pont az, hogy boldoggá tegyék a rajongókat.

Az interjú többi részét elolvashatjátok a forrásoldalon. Az Assassin's Creed IV: Black Flag című, következő epizód megjelenése október 29-én várható PC-re, PS3-ra, Wii U-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények