Assassin's Creed IV: Nem gyerekeknek készül

A Ubisoft egyik vezető beosztású alkalmazottja, Carsten Myhill, aki a játékok tartalmáért felel, egy nyilatkozatában elmondta, hogy a készülő Assassin's Creed IV: Black Flag című program egyáltalán nem gyerekek számára készül. Komoly, realisztikus kalóztörténetet fogunk kapni, ami tele lesz drámai, sokkoló jelenetekkel, így olyan érzésünk támad, mintha csak egy HBO-n vetített sorozatot néznénk.

Carsten Myhill azt is hozzátette, hogy a játékosok készüljenek fel rá, miszerint sok olyan döntést kell majd hozniuk, aminek morális szempontból erősen sokkoló hatásai lehetnek. Szeretnének elvonatkoztatni a kalózokról eddig kialakult kliséktől, így a falábú, kampós kezű főhős helyett, aki egy papagájt tart a vállán, egy sokkal valósághűbb, realista ábrázolással megalkotott férfit láthatunk majd.

Remélik, hogy ezzel megreformálják a kalózokról eddig kialakult képet, ugyanakkor azt is elmondta, hogy ez a mese már egyáltalán nem gyerekeknek való lesz. Elmondása szerint, amikor az Assassin's Creed III-ban a rajongók meglátták a tengeri hajócsatákat, egyből az jutott eszükbe, milyen jó is lenne, ha egy kalózokról szóló játékot kaphatnának.

- "Nincs kétség afelől, hogy a játékosok akarták ezt, mi csak teljesítjük az elvárásaikat," - mondta Carsten Myhill. - "Habár ez egyáltalán nem könnyű feladat, sok tapasztalattal rendelkező, nagyon tehetséges csapatra és nagyszerű technológiára van hozzá szükség. Az egy dolog, hogy legyenek benne jó tengeri csaták, de mindezt zökkenőmentesen kombinálni a fedélzetről szárazföldre szállással tarkított játékmenettel, már sokkal bonyolultabb."

A játék bemutatkozó videójában - amit megnézhettek fentebb - már láthattuk főhősünket, Edward Kenway kapitányt, aki sok véres csatában vesz részt és közben a szeme sem rebben, amikor hidegvérrel mészárol le embereket. Még Feketeszakáll is tisztelettel beszél róla, így elmondhatjuk, hogy nem egy békeszerető embert fogunk irányítani.

Az Assassin's Creed IV: Black Flag című játék megjelenése november elsején várható a jelenlegi konzolokra (PS3, XBOX360, Wii U), míg a következő generációs játékgépekre és PC-re kiadott (Remélhetőleg brutális grafikával rendelkező) kiadás valamivel később érkezik. Reméljük, nem fog átcsúszni 2014-re, de ez még nem biztos.

Azóta történt

Előzmények