StarCraft II: Év végéig megjön az 1.2-es patch

Múlt szerdán adta ki a Blizzard a StarCraft II 1.1-es javítását, ami elsősorban a játékmenet kiegyensúlyozása érdekében hozott változtatásokat tartalmazott. Azonban a játékosok szerint nemhogy nem sikerült optimalizálni az erőviszonyokon, hanem a Terran-ok azóta olyan mértékben dominálnak, hogy a legjobb 200 Észak-Amerikai játékosból csak alig páran vannak olyanok, akik Zerg-ekkel játszanak.

A StarCraft II vezető producere, Chris Sigaty elmondása szerint erről nem a patch tehet, hanem egyszerűen csak kevesebb Zerg csapatokat irányító játékos van, mert sokan - köztük ő is - sokkal bonyolultabbnak tartják a velük való játékot.

"Valójában nem ez történt," - mondta Chris válaszul a Terran dominanciára. "Mindössze arról van szó, hogy kevesebb Zerg játékos van. Én is általában sokkal bonyolultabbnak tartom a Zerg-eket, így amennyire csak lehet, kerülöm a velük való játékot. Sokkal nehezebben boldogulok a Zerg, vagy inkább lárva menedzsmenttel, ezért aztán nem is élvezem annyira, ha őket kell irányítanom."

A következő, 1.2-es patch-et még ebben az évben ki akarják adni, aminek legfontosabb újítása az úgynevezett e-sport bevezetése lesz, aminek segítségével a játékosok nyomon követhetik egymás és saját eredményeiket, haladását, az egyes szezonok meccseit követően. Valamint a következő javításban terveik szerint behozzák a chat-et is, így a játékosok egyszerűbben tudnak majd egymással csevegni.

Természetesen ezen kívül a szokásos balanszírozások, valamint hibajavítás és egyéb tweak-elések is lesznek az év végén érkező patch-ben, de senki ne várja el, hogy majd azt követően minden teljesen kiegyensúlyozott lesz. Ehhez, Chris elmondása szerint legalább egy évre lesz szükségük, példaként említi a Brood War-t, amihez mind a mai napig adják ki a patch-eket.

Azóta történt

Előzmények