Stalker 2 - apró információk

A GSC Game World már korábban megerősítette, hogy folytatni kívánják a Stalker sorozatot, ami az új résszel, egy új szintre is lép, így a név mögött már elfér egy kettes szám is. Azt is tudjuk, hogy bár lesznek visszatérő karakterek, a főszerepeket ezúttal mások kapják, és egy új történet bontakozik majd ki.

Sergey Grigorovich nemrégiben egy interjút adott, amiben olyan kellemetlen információk is megjelentek, hogy nem kizárt a folyamatos internetkapcsolatot igénylő DRM bevezetése sem, de szerencsére e mellett azért egyéb, kellemesebb adatokkal is szolgált.

Elmondta, hogy a Stalker 2 egy saját grafikus engine-t kap, vagyis nem egy meglévőt licencelnek. Hozzátette, hogy az új engine természetesen magasabb rendszerkövetelményekkel fog járni, annál is inkább mert komoly hangsúlyt fordítanak a grafikára. Ennek ellenére nem céljuk egy "hollywoodi" megaprodukciót készíteni, nem akarnak CoD klónt. A hangsúly a hitelességen lesz, és bár némileg változik a korábbi részekhez képest, továbbra is a realitás a fő lényeg az, hogy létrehozzanak egy poszt-szovjet atmoszférát.

A konzolos verziók kapcsán azt mondta el, hogy nagyon nagy esély van egy xbox360-as változatra, de kicsi esélyt lát arra, hogy PS3-on is megjelenjen.

A grafikus motorral való terveikről beszélve pedig elmondta, hogy nem kívánják licenceltetni, ugyanis azt más, nagyobb stúdiók megteszik a saját motorjaikkal, amikkel szemben nem kívánnak versenyezni.

Azóta történt

Előzmények