A GSC Gameworld is lehúzza a rolót?

Az utóbbi időszakban az ukrán médiában egy pletyka kezdett el terjengeni, miszerint a Kijevben állomásozó GSC Gameworld fejélesztőbrigád - amely a S.T.A.L.K.E.R. szériát kovácsolta össze - fizetésképtelenné vált és rövidesen bezárja műhelyét. Ez a napokban egyre több megerősítést nyert, ugyanakkor hivatalos megerősítést még nincs, de a helyzet nagyon nem rózsás, így mindenképp számolni kell a legrosszabb eshetőséggel is. Az egykor szebb napokat is megélt stúdió a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésén fáradozott, de elmúlt időszakban túl nagy volt a csend a projekt körül.

Egy érdekes esemény is történt a napokban. GSC CEO-ja, Sergei Grigorovich kijelentette egy Twitter bejegyzésében, hogy a szárnyra kelt pletykák hamisak és hogy a GSC nem fogja bezárni kapuit. A csavar a történetben, hogy kicsivel később ezt a bejegyezést a GSC saját maga törölte a Twitter-ről, így a kérdés újra nyitott.

Amennyiben valóban megtörténik a baj, akkor kérdés, hogy mi lesz a franchise és nem utolsó sorban a fejlesztők sorsa. Mindenesetre nem valószínű, hogy egy ekkora nevet csak úgy veszni hagynának a nagyobb stúdiók.

A hírt huskydog17 olvasónk mellett egy másik olvasónk (Findzs) is megírta, az ő beszámolóját itt olvashatjátok, képekkel kiegészítve.

Azóta történt

Előzmények