Nem lesznek fizetős demók - állítja az EA

Korábban leírtuk, hogy Michael Pachter piacelemző egy látogatás alkalmával, melyet az EA által birtokolt Visceral Games új játékának, a Dead Space 2-nek a menedzserénél tett, állítólag olyan információk birtokába jutott, miszerint az EA fizetős demókat tervez megjelentetni ezentúl a játékaik kiadása előtt pár hónappal.

Az Electronic Arts reagált a korábban elhangzottakra, állításuk szerint egy szó sem igaz az egész történetből, ugyanis egyik jövőbeni terveik között sem szerepel, hogy fizetős demókat adjanak ki a játékaikból.

Jeff Brown, a cég kommunikációs alelnökének elmondása szerint az EA sok olyan projecten munkálkodik, melyeknek a segítségével prémium tartalmakat szállíthatnak a dobozos játékok megjelenése előtt, alatt és után a játékosok számára. Állítása szerint az EA Games, az EA Sports és az EA Play szintén olyan letöltési stratégiákkal kísérletezik, melynek segítségével a friss játékbeli tartalmakat olyan formákban biztosítsák a játékosok részére, ahogyan ők azt szeretnék megtapasztalni.

"Az egész EA portfólióban a mai napig nincs beállítva semmiféle fizetési stratégia. A javaslatok jó része tartalmaz olyan free-to-play modellt, mint amilyent a Madden Ultimate Team, Battlefield Heroes és a Battlefield 1943-ban láthattunk." - mondta Brown. "Egyik javaslat sem tartalmaz olyasmit, hogy megfizettetnénk a vásárlóinkkal a tradicionális és ingyenes játékdemókat."

Megjegyzés: Ahogy az kiderült az utolsó szavakból, ez a kijelentés kizárólag a tradicionális értelemben vett demókra érvényes, tehát az ingyenes demók - feltéve, hogy lesznek még demók a játékokból - ezentúl is annyit fognak tartalmazni, mint eddig.

Azóta történt

Előzmények