Electronic Arts: 10 dolláros stratégia

Az Electronis Arts elkezdte bevezetni újabb játékainál az úgynevezett "Project Ten Dollar" (Tíz dolláros terv) nevű stratégiáját, melynek a lényege nagyon egyszerű. Ezzel az akcióval igyekeznek rávenni a felhasználókat arra, hogy egy játékot újonnan vegyenek meg, és ne másodkézből jussanak hozzá.

Aki újonnan vásárolja meg a játékot, az ingyen hozzájuthat az ahhoz kiadott DLC-khez, aki viszont használt példányt vásárol, annak minden DLC-ért egységesen 10 dollárt kell fizetnie (Innen a project neve). Mostanában kezdenek mutatkozni a kezdeményezésnek az első jelei, a Dragon Age: Origins volt az első játék, amiben először kaphattunk ingyenes DLC-ket az új játék mellé, de a rendszer teljes valójában a Mass Effect 2-ben debütált.

Aki újonnan megvette a játékot, az kapott egy EGYSZER HASZNÁLATOS kódot a Cerberus Network-höz, ahonnan ingyenesen letölthet valamennyi DLC-t, amit kiadnak majd a játékhoz. Aki viszont használt példányt vásárol, amiben már nem lehet felhasználni az aktivációs kódot, annak egységesen 10 dollárt kell fizetnie a Cerberus Network használatának a jogáért.

Ezenkívül a későbbiekben a "Project Ten Dollar" akció részeként a játékok multiplayer lehetőségeit is csak ezekkel a bizonyos egyszer használatos kódokkal lehet majd aktiválni, amit csak az új játékok dobozában fogunk megtalálni. Hogy ez nekünk jó vagy rossz, egyelőre nem derült ki, az azonban biztos, hogy az Electronic Arts valamennyi 2011-es üzleti évben megjelenő játéka fog DLC-ket és online játéklehetőséget tartalmazni, így az új játékok vásárlása majdhogynem kötelező lesz ezek használatához.

Azóta történt

Előzmények