Modern Warfare 2 helyzetjelentés

Persze a játék boltokba kerülése előtt is sokan fogadkoztak, hogy a program minden lehetséges rekordot meg fog dönteni, ám így egy héttel a megjelenést követően és a fórumokat böngészve arra a következtetésre jutott az ember, hogy bizony talán a Modern Warfare 2 korántsem olyan jó játék, mint amilyennek ígérkezett.

Vannak, akik a Single, mások a "megtépázott" Multiplayer lehetőségek miatt panaszkodnak (leginkább PC-sek - a szerk.), és nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a gamerek fele pénzét a tavasszal érkező Bad Company 2-re költötték volna szívesebben.

Ám mindez csupán csak spekuláció, hiszen a most következő statisztikai adatokból sok minden kiderül.
A megjelenést követően a Modern Warfare 2 ugyanis átlépte az 550 milliós határt, ezzel rengeteg rekordot megdöntve.

Akkor tehát jöjjenek a számok...és a trónfosztottak:

- Legnagyobb világkörüli bevétel 5 nappal a megjelenést követően (trónfosztott: Harry Potter and the Half-Blood Prince 394 millió dollárral)

- Legnagyobb hazai (amerikai) bevétel öt nappal a bemutató/megjelenés után (trónfosztott:The Dark Knight 203,8 millió dollárral)

- Legnagyobb világkörüli videójáték eladás öt nappal a bemutató/megjelenés után (trónfosztott: Grand Theft Auto IV, 6 millió példány, 500 millió dollár)

- Legnagyobb bevétel a megjelenés napján (trónfosztott: The Dark Knight, 66,4 millió dollár)

- Legnagyobb könyveladás dollárban megjelenés napján (trónfosztott: Harry Potter & The Deathly Hallows, 220 millió dollár)

- Legnagyobb világkörüli videójáték eladás a megjelenés napján (trónfosztott: Grand Theft Auto IV, 3,6 millió példány, 310 millió dollár)

További Xbox Live rekordok:

- Több, mint 5,2 millió multiplayer óra logolva a megjelenés napján.

- Több, mint 2,2 millió egyedi gamer játszott a Modern Warfare 2-vel a megjelenés napján - ez egy napos Xbox Live rekord.

- Több, mint 11 millió achievementet értek el a játékosok a Modern Warfare 2-ben a megjelenés napján az Xbox Liveon.

A végére pedig egy kis extra információ:

Call of Duty FPS, és mint ilyen, azt várná az ember, hogy leginkább a PC lesz a vezető platform a 3 közül, vagy legalábbis egyenlő részt hasít a tortából, annál is inkább, mivel aCoD széria 2003-ban elsőként PC-n vetette meg a lábát.

Ám egy kimutatás szerint a nyítónapi brit eladások kevesebb mint egy 5%-át tették ki a számítógépes példányok. Meglepő nem? Főleg annak tükrében, hogy a konzolos verziók jópár ezressel drágábbak mint számítógépes társaik.
Azt gondolom, mindez ha nem is teljesen pontos számadat, ám híven tükrözi a PC-s ipar jövőjét, mindazonáltal nem mehetünk el amellett sem, hogy a Modern Warfare 2-t végig konzolos játékként kezelték a fejlesztők egy interjú szerint.

Összességében tehát érthető, hogy miért nem törődik az Activision és az IW a PC-s petíciókkal.

Azóta történt

Előzmények