Megjelent PC-re a Deadlight

A Tequila Works bejelentette, hogy a tegnapi naptól elérhetővé vált a Deadlight című platformjáték PC kiadása is, mégpedig a Steam rendszerén keresztül. Ráadásul most 15% kedvezménnyel, 10.19 Euróért megvásárolhatjuk azt a Steam Áruházból. A játék érdekes keveréke a The Walking Dead és a Limbo című alkotásoknak, így akinek azok tetszettek, mindenképp érdemes kipróbálnia ezt a játékot is.

A Deadlight című játék egy 1980-ban történt szerencsétlenséget követő időkben játszódik, ami szinte teljesen kiirtotta az életet a Földön. A városokat ellepték az élőhalottak, akik terrorizálják a maroknyi túlélőt. A helyszín Seattle, ahol egy Randall Wayne nevű férfit irányítunk, aki családja után kutat ebben a poszt-apokaliptikus világban, ahol minden egyes percben küzdenie kell a túlélésért.

A Deadlight elsődlegesen egy platform-ügyességi-túlélő játék, ahol a Limbo mintájára meg kell találnunk az egyes helyszínekről kivezető utat és rá kell jönnünk, miképpen juthatunk el odáig. Ám ezúttal nem csak a fizika, hanem a várost elözönlött élőhalottak is akadályozni fognak bennünket, emiatt sokszor nincs időnk sokat gondolkodni, hanem mihamarabb el kell menekülnünk onnan.

A fenti screenshotot én készítettem, Zsoccc kolléga jóvoltából sikerült tesztpéldányt szereznünk a játékból, így hamarosan várható róla teszt itt a Gamepodon is. Annyit viszont már most, elöljáróban szeretnék elmondani, hogy a Deadlight című játéknak jelenleg gondjai vannak a Unicode szabvány támogatásával, így magyar nyelvű Windows alatt csak úgy hajlandó elindulni, ha ezt angolra állítjuk:

Vezérlőpult -> Óra, nyelv és terület -> Terület és nyelv -> Felügyelet ablakban "A Unicode szabványt nem támogató programok nyelve" beállítást változtassuk meg "angol (Egyesült Államok)"-ra. Ezt követően már tökéletesen fut a program. Akinek tehát indulás után elszáll, próbálja meg ezt.

Előzmények