Halloween előtt érkezik PC-re a Deadlight

PC-re is megjelenik a Deadlight című oldalnézetes, zombigyilkolással megtűzdelt platformjáték. A készítő Tequila Works hivatalos honlapján közzétett információ szerint még Halloween előtt megvásárolhatjuk azt a Steam kínálatában. A készítők ígérete szerint a számítógépes kiadás fejlettebb grafikával fog rendelkezni, valamint egy új Nightmare módot és a teljes OST-t is tartalmazni fogja.

A Deadlight című játékot leginkább úgy kell elképzelni, mintha összegyúrnánk a Gamepod oldalán már tesztelt Limbo-t és a zombigyilkos Dead Island-et. Azaz egy oldalnézetes, 2D-s terepen előre haladva a logikai feladványok és fizikára épülő fejtörők megoldása mellett ezúttal a világot elárasztó zombik hada ellen is fel kell vennünk a harcot. Az alábbi játékmenet videóból nagyjából kiderül, mire kell számítanunk:

Mivel a videó alapján nagyon érdekes kis játéknak tűnik, ezért szinte biztos, hogy szerezni fogunk belőle egy tesztpéldányt, még ha magunknak kell is megvennünk azt. Már csak azt kell remélnünk, hogy a Limbo-hoz hasonlóan nem fog sokba kerülni.

Az XBOX360 verzióról napvilágot látott értékelések áltagosan 8/10-re taksálták a Deadlight-ot, így biztos nem lehet rossz program. A játék PC verziója október 25-én válik elérhetővé a Steam kínálatában.

Azóta történt

Előzmények

  • Deadlight: Limbo és zombik

    A Tequila Works legújabb játékát meglátva le sem tagadhatnák, hogy a Limbo inspirálta a készítőket. Ám ezúttal egy titkos erdő helyett zombikkal teli apokaliptikus helyszíneket kapunk.