Megjelent a legújabb PS3 firmware

A Sony kiadta a legújabb PlayStation 3 fimware javított kiadását. A 4.46-os verziószámmal rendelkező frissítés mellé egy útmutatót is csatoltak, amiben elmagyarázzák, hogyan tudják gépeikre telepíteni azok a felhasználók, akiknél a korábbi változat hibát okozott.

A teljes, lépésről-lépésre történő útmutatót elolvashatjátok a Sony oldalán. Azok kedvéért, akik nem értenek angolul, itt is összefoglalom a műveletet. Tehát, ahol problémát okozott a 4.45-ös firmware és azt követően nem indult el normálisan a konzol, kézzel kell elvégeznünk a frissítést. Ennek menete a következő:

  1. Töltsétek le a 4.46-os frissítést,
  2. Készítsetek elő egy USB pendrive-ot, amin legalább 168 MB szabad hely van (Amennyiben CECHA00/CECHB00 modellünk van, használhatunk memóriakártyát is),
  3. Nyissatok egy PS3, azon belül pedig egy UPDATE könyvtárat a pendrive-on.
  4. A letöltött fájlt másoljátok az UPDATE könyvtárba.
  5. Így kell kinéznie az elérési útnak és a fájlnévnek: \PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP (Amennyiben nem így van, a konzol nem fogja felismerni a frissítést).
  6. Aktiváljátok a konzolt Safe Mode-ban. Ehhez, amikor kikapcsolt állapotban van a konzol (pirosan ég a led), nyomjuk meg és tartsuk a bekapcsológombot, majd a bekapcsolást jelző sípolást követően 5 másodperc után újra sípol, ez jelzi a biztonsági módot. Újabb 5 másodperc után ismét sípolás következik és a gép kikapcsol (ismét piros lesz a led). Engedjük el a bekapcsológombot, majd újra nyomjuk le és tartsuk is lenyomva. Egy sípolás, a gép bekapcsol, 5 másodperc után újabb sípolás, a videó-jel alapállapotba állt, majd újabb 5 másodperc után egy dupla sípolást kell hallani, ez jelzi a Safe Mode aktiválását. Ha ezt meghalljuk, engedjük el a bekapcsológombot.
  7. Ha mindent jól csináltunk, a képernyőn a következő üzenet látható: "Connect the controller using a USB cable and then press the PS button", ekkor csatlakoztassunk egy irányítót az USB aljzatba.
  8. Csatlakoztassuk a Pendrive-ot is, amire a javított firmware-t mentettük.
  9. Válasszuk ki a [6 - System Update] menüpontot és nyomjuk meg az X gombot.
  10. Nyomjuk meg egyszerre a Start és Select gombokat a kontrolleren.
  11. A PS3 rendszere újraindul és felismeri a frissítést a Pendrive-on.
  12. A D-Pad segítségével jobbra olvassuk el a frissítés információit, míg el nem jutunk a végére.
  13. Nyomjuk meg az X-et, hogy jóváhagyjuk a frissítést.
  14. A 4.46-os firmware feltelepül és a gépünk újraindul automatikusan.

Akinél nem okozott problémát a 4.45-ös firmware, azok a hagyományos módon tudnak frissíteni az újra.

Azóta történt

Előzmények