Még Semi-LAN támogatás sem lesz a StarCraft 2-ben

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Blizzard lehűtötte a multizó RTS játékosok kedélyét azzal, hogy a StarCraft 2 nem fog LAN támogatást tartalmazni, így aki a játék többszereplős módjával kíván játszani, az csak a Battle.net-en keresztül teheti azt meg.

"Az offline mód az egyjátékos tartalmakhoz készült," - mondta Frank Pearce, a Blizzard alelnöke. "Ha érvényesíted a Battle.net-en keresztül a játékodat, utána már játszhatod offline módban a kampányt."

Tegnap viszont ezt tovább fokozták, kiderült ugyanis, hogy a játék még az úgynevezett Semi-LAN-t sem támogatja majd. Ez egyfajta csökkentett formájú LAN támogatás, amit elsősorban a lassabb kapcsolatot megosztva használó, vagy csak dial-up eléréssel rendelkező PC-sek számára találtak ki (A lényege annyi lenne, hogy nem kell hozzá folyamatos online kapcsolat, hanem csak bizonyos időközönként ellenőrizné magát a játék a Battle.net-en keresztül).

"Ez a funkció nem lesz benne," - mondta a Blizzard főnök, amikor erről a lehetőségről kérdezték. "A célunk az, hogy biztosítsuk, hogy a Battle.net-re való csatlakozással a játékosok olyan [Azt a] játékélményt éljék át, amilyet akartak."

A Diablo 3 oldalán is nyílt egy kevésbé forrongó hangulatú topik a LAN támogatás témájában, ahol már korábban bejelentette Jay Wilson, hogy a Hack & Slash RPG játékuk szintén nem fog LAN támogatást tartalmazni.

Azóta történt

Előzmények