A StarCraft 2 csak cenzúrázva jelenhet meg Dél-Koreában

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a StarCraft 2 című játékot a koreai játékbesorolást végző hatóságok egy piros 18-as karikával "jutalmazták", ugyanis több olyan játékelem is megtalálható volt benne, melyek nem nyerték el a testület tetszését.

Ez a 18+ besorolás nem tetszett a Blizzard-nak sem, ugyanis egy olyan országban, ahol a StarCraft nemzeti sportnak számít, sok fiatal vásárlótól estek volna el, ha a helyzet nem változik. Ezért fellebbeztek az ítélet ellen, és egy módosított verziót küldtek a Távol-Keletre, ami ezúttal már sikeresen megkapta a 12+ jelzést, így a játék ott 12-es karikával ellátva jelenhet majd meg a premier napján.

Azonban ennek ára volt, ugyanis ahhoz, hogy a játék megkaphassa a 12-es plecsnit, a Blizzard-nak ki kellett vágnia a vért, a dohányzást, valamint az összes trágár szöveget a játékból. A StarCraft 2 koreai verziójában így a vér fekete színű lesz, a káromkodásokat kivágják, valamint az összes dohányzós, füstös jelenetet eltávolítják az átvezetőkből.

De így legalább a koreai StarCraft 2 játékosok mindegyike játszhat majd a játékkal, hála a 12-es pecsétnek. Azóta a Blizzard már vizsgálja annak lehetőségét is, hogy miképpen lehetne egy vágatlan verziót is megjelentetni a játékból.

Azóta történt

Előzmények