Master Chief vigyorog a Seagate új külső merevlemezén

Tovább bővül a Game Drive for Xbox széria, ezúttal a Halo rajongók örülhetnek.

A Seagete már több, játékkonzolokkal kapcsolatos dizájnnal megáldott külső merevlemezt is piacra dobott, mi is írtunk például a The Last of Us II, illetve a Gears of War 4 játékok által ihletett modellekről. A gyártó most a Halo szériát vette elő, hiszen legújabb, Game Drive for Xbox Halo: Master Chief Limited Edition névre hallgató termékük borításán a zöld-arany sisakos karakter, pontosabban annak körvonalai kaptak helyet, kiegészítve egy Xbox logóval.


[+]

Logikus lépés lett volna, ha az egyébként Xbox One, Series S és Series X konzolokkal kompatibilis adattároló burkolata alá már nem merevlemezt, hanem SSD-t tesznek, hiszen az újgenerációs gépek egyik nagy fejlesztése volt ez a csere, de nem, a Halo-rajongóknak sajnos be kell érniük a tányéros megoldással. A csatlakozó azért viszonylag gyors, hiszen USB 3.2 Gen1 szabványra épül, de ez valószínűleg nem menti meg majd a játékosokat a töltőképernyő bámulásától – szerencsére a HDD-hez jár egy ajándék Halo-s matricacsomag is, így lesz mivel foglalatoskodni a kényszerszünetekben.

A Seagate újdonsága 2, illetve 5 TB-os kapacitással lesz elérhető, melyek árcéduláján a 90, vagy 150 dolláros összeg fog majd szerepelni, a jövő héten piacra kerülő eszközök beszerzésével azonban érdemes lesz sietni, hiszen a korábbi trendekhez hasonlóan csak limitált példányszámban lesznek elérhetőek.