Mass Effect 3: Extended Cut DLC bejelentve (UPDATED!)

Úgy tűnik, hogy a BioWare mégis csak meghallgatta a játékosok panaszáradatát, amit a Mass Effect 3 rossz befejezése miatt címeztek hozzájuk. Az Electronic Arts nemrég ugyanis bejelentette, hogy "Extended Cut" címmel egy INGYENES (!) DLC-t fognak kiadni a játékhoz, melyben több befejezést és lezárást tesznek elérhetővé. A kiadó elmondása szerint a DLC újabb átvezetőket és epilógusokat fog tartalmazni, melyeknek segítségével a rajongók jobban megérthetik és megismerhetik a végkifejletet.

Egyelőre még nem közöltek semmiféle konkrét információt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit fog tartalmazni a kiegészítés, azonban a BioWare társalapítójának, Dr. Ray Muzyka-nak elmondása szerint az "Extended Cut" DLC-vel az a szándékuk, hogy megadják a játékosok kérdéseire a válaszokat, és egyben hűek maradhassanak a történet csapat által művészeti módon elképzelt befejezéséhez is.

Az Electronic Arts bejelentése szerint az Extended Cut DLC megjelenése valamikor nyár folyamán várható, mindhárom platformra, mégpedig teljesen ingyen!

UPDATE: A BioWare fórumán egy Extended Cut DLC F.A.Q.-ot helyeztek el, melyben közlik, hogy sem újabb, sem pedig eltérő befejezés nem fog bekerülni a játékba, pusztán csak pár percnyi plusz átvezetőre és információra számíthatunk, melyből - a BioWare szerint - jobban meg fogjuk érteni a történet végét.

Azt is írják, hogy egyáltalán nem fog megjelenni semmi olyan DLC a jövőben, ami egy kicsit is változtatna a játék végén. Ergo minden marad a régiben. Ezt hallva a fórumon azonnal elindult a játékosok panaszáradata, mire a BioWare elkezdte lezárni a Mass Effect 3 topikjait. Hát, nekem nagyon az az érzésem, hogy a cég ismét öngólt lőtt ezzel a DLC ígérettel.

Azóta történt

Előzmények