Kiegészítőt kap az Assetto Corsa

Március 11.-én jelenik meg a Dream Pack DLC, az első kiegészítő csomag az Assetto Corsa nevű autóverseny szimulátorhoz. A pakk fő attrakciója a híres német versenypálya, a 20,8 km hosszú Nordschleife centiméterre pontos hiteles mása, de emellett tartalmaz még 10 db kőkemény sport- és versenyautót a legkülönbözőbb kategóriákból.

A Dream Pack-ban megjelenő autók teljes listája:

- Alfa Romeo 4C
- Alfa Romeo GTA
- Alfa Romeo 155 Ti V6
- BMW M235i Racing
- Corvette C7R GTE
- McLaren F1 GTR
- McLaren P1
- Mercedes-Benz 190E 2.5 EVO II
- Nissan GT-R NISMO GT3
- Sauber Mercedes C9 LM

A Nordschleife:

A zöld pokol néven elhíresült versenypálya Németország nyugat szélén helyezkedik el Nürburg váránál, a Forma 1-es futamoknak is otthont adó Nürburgring mellett. A 20,8 km hosszú aszfaltcsík egy dimbes-dombos erdőn kanyarog keresztül, az út meglehetősen szűk és veszélyes kanyarokkal tűzdelt, rengeteg szintkülönbséggel, ennek ellenére - vagy épp ezért - a legendás helyszín gyakorlatilag az autóversenyzők Mekkájának tekinthető. 1976-ig Forma 1-es futamokat is rendeztek a pálya teljes hosszában, itt szenvedte el Niki Lauda is súlyos balesetét, ahol az égési sérüléseit szerezte. Idén májusban Michelisz Norbert is rajtoz áll a teljes nyomvonalon a WTCC bajnokságban. (Norbi egyébként lelkes Assetto Corsa felhasználó, több pályarekord is fűződik a nevéhez.)

Az Assetto Corsa készítői a pálya teljes hosszát laser-scan technológia segítségével dolgozták fel, aminek köszönhetően az aszfaltfelület a szimulátorban az utolsó kis repedésig megegyezik a valósággal. A munka komolyságát az is mutatja, hogy több mint két évig tartott.

A Dream Pack DLC teljes ára 14,99 euró, a szerdai megjelenés napjáig 33%-os kedvezménnyel, azaz 9,99 eurós áron előrendelhető Steam-en.

Előrendelés: Steam - Assetto Corsa Dream Pack DLC

A magyar játékosok már szép számban gyülekeznek a hazai Assetto Corsa közösség Steam csoportjában, aki online kihívásra vágyik, az bátran csatlakozzon a közösséghez!

Azóta történt

Előzmények