Jómodorra nevel minket a Microsoft

Az XBOX One konzol lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját hangjukat is felvehessék a játékmenet videókra, ilymódon kommentálhatják a képernyőn látottakat. Az Upload Studio segítségével lehet megosztani ezeket a felvételeket az XBOX Live rendszerében. Azonban, mielőtt bárki nekiállna feltölteni, érdemes vigyáznia: a Microsoft komolyan leellenőrzi a felkerült anyagokat, és ha nem odaillő viselkedést tapasztalnak, már tiltanak is ki a szolgáltatásból.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a csalók és rendbontók ellen bevezetett reputációs rendszer segítségével a felhasználók kirekeszthetik maguk közül a renitensen viselkedőket. A videómegosztás területén is szeretné elérni a Microsoft, hogy csakis morálisan elfogadható anyagok kerülhessenek fel az XBOX Live rendszerébe, ezért már ki is osztottak pár ideiglenes kitiltást azon XBOX One tulajdonosok között, akik állítólag káromkodtak a felvételeken.

Ezen kitiltás azt is magával vonja, hogy a Skype szolgáltatás sem lesz addig elérhető számukra, amíg meg nem moderálják magukat. A Microsoft elmondása szerint nem fogják figyelni a privát csatornákat Skype alatt, ám amennyiben az Upload Studio segítségével feltöltött videókat megjelölik az "excessive profanity", vagyis "túlzott káromkodás" jelzővel, az magával vonja a Skype rendszerből való felfüggesztést is.

Az eddig kitiltottak egy 24 órás bant kaptak, ám aki folyamatosan renitens viselkedést tanúsít, azt végleg kizárhatják, nem csak a Skype, hanem az egész XBOX Live szolgáltatásból is. Így tehát arra kérnek mindenkit, hogy kulturáltan tessék szórakozni.

Azóta történt

Előzmények