Könnyen hozzáférhető az XBOX One fejlesztői menüje

Minden egyes eladott XBOX One konzol valójában fejlesztői példány, ezt egy Reddit fórumozónak sikerült bebizonyítania. Egy szimpla gomb-kombinációval a kontrolleren ugyanis előhozható a feljesztői menü, melyben olyan utasítások vannak, melyeket nem véletlenül rejtenek el a felhasználók elől.

Aki kíváncsi rá, annak nem kell mást tennie, csak bemenni az "Xbox System Settings" menübe, majd a következő gombokat lenyomni a kontrolleren: LB, RB, LT, RT (left bumper, right bumper, left trigger, right trigger).

A Microsoft azonban figyelmeztet mindenkit, hogy ne nagyon nyúlkáljunk a beállításokhoz, ugyanis ezzel könnyen használhatatlanná tehetjük konzolunkat. Különösen a "Sandbox ID"-t ne változtassuk meg, ha nem tudjuk, mit csinálunk, ellenkező esetben a készülék folyamatosan újraindul a végtelenségig. Ezek a beállítások kizárólag az XBOX One fejlesztői számára készültek, otthon ettől nekünk nem lesz teljes értékű fejlesztői készletünk.

Amennyiben mégis sikerült valamit elállítanunk, úgy állítsunk vissza mindent alapállapotba. Ehhez nyissuk meg a "Settings" -> "System" menüpontot, majd válasszuk ki a "Restore Factory Defaults" lehetőséget.

Előzmények