XBOX One & PS4: Kékhalál és rossz lemezmeghajtó

Alighogy megjelent a Microsoft új-generációs konzolja, máris felmerült egy olyan probléma, amiről egyre több tulajdonos számol be: a gép lemezmeghajtója nem játssza le a korongokat, behelyezést követően hangos, kattogó hangot ad ki magából. Az alábbi videón összegyűjtötték eme jelenségeket, a felhasználók pedig máris elnevezték a "Végzet lemezmeghajtójának" (Disc Drive of Doom) az XBOX One beépített optikai egységét.

A probléma először csak pár alkalommal fordult elő, azonban ez egyre gyakoribb, még a külföldi játéktesztelő oldalak munkatársai is belefutottak, így a Polygon, GamesRadar és IGN. A Microsoft elmondása szerint a probléma csupán a felhasználók 1%-át érinti, akik hibás készülékeket kaptak, lépjenek kapcsolatba a terméktámogatási osztállyal, ott kicserélhetik konzoljaikat.

A PlayStation 4 tulajdonosok sem úszták meg hardveres probléma nélkül az új-generációs konzolok megjelenését, náluk a "Kékhalál" (Blue Light of Death) okozhat kellemetlen perceket, melynek keretében a konzolon lévő kék fénycsík villogni kezd, és a készülék nem kapcsol be. A Sony készülékei között is akad jópár, melyben a lemezmeghajtó nem olvassa a korongokat, úgyhogy van probléma rendesen. Íme:

A Sony közzétett egy leírást a hivatalos PlayStation fórumon, melyben a kékhalált tapasztaló felhasználók számára közölnek lehetséges megoldásokat. Amennyiben a fent közöltek nem bizonyulnak hatásosnak, akkor érdemes inkább visszavinni a készüléket oda, ahol vásároltuk, majd kicseréltetni egy új, hibátlan példányra.

Azóta történt

Előzmények