John Carmack kilépett az id-től

Olvasó által beküldött hír!

John Carmack, az id Software meghatározó társalapítója lemondott technikai vezetői posztjáról. A cég az alábbi nyilatkozatot adta:

"John Carmack az id-n belüli játékfejlesztés helyett más dolgokra szeretne koncentrálni, lemondott a stúdióban betöltött pozíciójáról. John munkája az id Tech 5 motoron és a jelenlegi fejlesztési feladatokon befejeződött, távozása nem lesz hatással a jelenleg futó projektekre. Szerencsére nagyszerű programozócsapatunk van, akik Johnnal dolgoztak és tovább fogják vinni az id hagyományt, az élvonalbeli technológiával készült remek játékok készítését. Mint John régi kollégái, sok sikert kívánunk neki.”

Carmack augusztus elején csatlakozott az Oculus csapatához, mint technikai igazgató. Ekkor az id kiadója, a Bethesda Softworks még így nyilatkozott a távozásáról szóló pletykákra:
"Örömmel mondhatjuk, hogy (Carmack) nem hagyja ott az id-t és továbbra is vezető szerepet vállal a fejlesztés alatt álló játékainkban."

Az Oculus nemrég jelentette, hogy közel állnak a tengeribetegséget kiváltó Rift problémájának megoldásához, és a vártnál korábban fogják elérni a 4K felbontást. Carmack előtt nem sokkal, Júniusban Todd Hollenshead mondott le az id elnökségéről.

John Carmack volt az egyike az id Software-t alapító négy főnek, aki most 22 év után utolsóként távozott a stúdiótól. Olyan, mára kultikus címek fűződnek a nevéhez, mint a Commander Keen, Wolfeinstein 3D, Doom és Quake.
Az id Software 1991-től 18 éven át megőrizte függetlenségét, de 2009-ben a Zenimax Media felvásárolta és a Bethesda Softworks lett a Rage kiadója.

Azóta történt