Információk a CD Projekt RED új motorjáról

A lengyel CD Projekt RED által készített The Witcher 2: Assassins of Kings című RPG játék remek példája annak, hogy már a srácok által korábban kifejlesztett REDengine 2 is nagyszerű látványt varázsolt képernyőinkre. A következő generációs motorjuk azonban még ennél is sokkal többre lesz képes, ígéretük szerint elmossa a határokat a CGI és a valósidejű képmegjelenítés minősége között.

A korábban bejelentett Cyberpunk 2077 című játék lesz az egyik olyan program, ami kiaknázza majd a REDengine 3 képességeit. A másik a február 5-én bemutatásra kerülő új projekt, ami nagy valószínűséggel a The Witcher széria folytatása lesz, de hivatalosan majd csak akkor derül ki. A CD Projekt RED kifejezetten szerepjátékok alapjának készítette a REDengine 3-at, mellyel óriási, részletesen kidolgozott, szabadon bejárható világokat tudnak alkotni. Ráadásul a motor könnyedén kezeli majd az összetett küldetés- és szabályrendszereket, valamint nem lineáris történeteket, melyeket a játékos által meghozott döntések és tetteinek következményei aktívan befolyásolni tudnak.

A fenti képet demonstrációs célokkal adta ki a CD Projekt, hogy legyen némi fogalmunk a REDengine 3 által előállított látvány minőségéről. A srácok elmondása szerint ezzel a motorral képesek lesznek olyan részletesen kidolgozott grafikájú szerepjátékokat készíteni, melyeket eddig csak a csúcskategóriás FPS-játékokban láthattunk.

A technológia 64-bites pontossággal dolgozik, így a kontrasztarány csökkenése nélkül tud nagyszerű képminőséget, valamint sokkal realisztikusabb és precízebb megvilágítást biztosítani.Természetesen ezzel a technológiával már a következő generációs hardverek sem maradnak kiaknázatlanul, a csúcskategóriás, nagy teljesítményű hardverekből összeállított PC-vel rendelkezők pedig szinte fotó-realisztikus látványt élvezhetnek majd a beállítások maximálisra állítása után.

Ui.: Most már csak reménykedni kell, hogy február 5-én tényleg a The Witcher 3-at jelentsék be a srácok, mert arra már akkor is biztos vevő lennék, ha "csak a régi" motorra épülne, mint a második rész.

Azóta történt

Előzmények