CD Projekt RED: A játékosoknak ingyen kell adni a DLC-ket

A Witcher című játékokat készítő lengyel CD Projekt RED munkatársa, Konrad Tomaszkiewicz elmondta, hogy szerintük a játékkiadó cégeknek hozzájuk hasonlóan ingyen kellene adniuk a DLC-ket, ezzel fejezvén ki köszönetüket azon vásárlók felé, akik legális úton szerezték be a játékukat, nem pedig letöltötték azt valahonnan.

Nagyon jó példa erre a The Witcher 2: Extended Edition bővítmény az XBOX360 verzió megjelenése alkalmából, ugyanis mindent megkaptak ingyen a PC-sek és a konzolosok is, ami benne volt az új verzióban. Az pedig sokkal több tartalom volt annál, mint amit manapság a játékkiadó cégek DLC címén komoly pénzekért árulnak.

Elmondása szerint korábban, amikor még kiegészítőkként adtak újabb tartalmakat játékokhoz, sokkal jobban megérte a játékosoknak is, hiszen azokban általában jóval több tartalom volt, mint a mai DLC csomagokban. Amennyiben a mostani DLC-k hasonló mennyiségű tartalommal lennének ellátva, mint az akkori kiegészítők, a játékosoknak megérné fizetni érte.

Gyakran érzik azt mostanában a játékosok, hogy a DLC csomagokért sokkal többet fizetnek, mint amennyit kaptak cserébe. Éppen ezért adja minden kiegészítőjét, valamint DLC-jét ingyen a CD Projekt RED. Ők ezzel szeretnék megköszönni a játékosoknak, hogy megvásárolták a programjukat, nem pedig letöltötték azt valahonnan, mert nem akartak fizetni a később megjelenő DLC-kért.

Azóta történt

Előzmények