Final Fantasy Type-0 újdonságok

A Square Enix által tartott Dissidia bajnokságon jelen volt a Final Fantasy Type-0-t fejlesztő csapat főnöke is, Hajime Tabata egy 20 perces bemutatót tartott a készülő PSP-s játékból.

Egyik új karakter akit bemutatnak nem is nevezhető újnak, hiszen ő Gilgamesh, aki eddig már sok-sok Final Fantasy részben szerepelt, úgy látszik a Type-0-t se hagyja ki. Gilgamesh az L'Cie tagja (ők a FF13-ből lehetnek ismerősek), így pedig az egyik főellenség lesz a történet során.

Az ismert játszható karakterek listája is bővült, az eddigiekhez hasonlóan ők is kártyalapokról kapták a nevüket:

- King, ő 2 pisztollyal harcol, egyszerre több ellenfelet tud sebezni

- Eight: ő egy közelharcos, semmilyen fegyvert nem használ, különlegessége, hogy a d-pad segítségével lehet majd a speciális támadásait aktiválni, mint pl. FF8-ban Zell-nek

Még 2 további karakter vár bemutatásra a tervezett 12-ből.

Az idézhető lényekhez csatlakozott Golem mellé Odin, aki szintén régi ismerős FF körökben. Itt 3 támadással fogja képviselni magát, ezek között egy "instant kill" is van. A videóból kiderül, hogy a lényt idéző karakter feláldozza magát, így az adott csatában ő már nem vehet részt többet. A karakterek között azonban szabadon válthatunk FF10 módjára.

A játék tere az un. "Active World Map" lesz, ahol láthatjuk majd hogy az ellenség épp melyik területet támadja, így oda tudunk menni, hogy részt vegyünk a védekezésben. A térképen való mozgás során véletlenszerű harcokban kell részt vennünk, nem lesz előre látható minden ellenfél. A küldetések során előfordul majd hogy a főküldetés mellé kapunk 1-2 mellék feladatot, melyeket ha végrehajtunk, akkor extra jutalmat kapunk.

Megjelenés Japánban nyáron várható, így idővel biztos egyre több információhoz jutunk majd, rengeteg dolog még nem ismert, pl. a multiplayer rendszer és annak működése.

Azóta történt

Előzmények