Élőben a PlayIT/Veletech kiállításról

Hosszú hetek óta a legtöbb játékos csak egy hétvégére készül, ami idén november 29-re, és 30-ra esik. Ezen a két napon rendezik meg ugyanis az év utolsó előtti játékos rendezvényét, amelyen a rajongók színe java részt vesz. Különleges alkalomról beszélünk, ugyanis a Syma Rendezvényközpontban ezúttal közösen kerül megrendezésre a PlayIT, és a legnagyobb kütyü kiállítás, a Veletech. Ebben a blogbejegyzésben folyamatosan bemutatjuk kik jöttek el, és miket lehet kipróbálni. Rengetegen vagyunk, de ez már nem meglepő, az év egyik legvártabb eseményéről beszélünk.


A nyitás perceiben is már sokan voltak, illetve ezúttal sem maradhatott el a nagy roham.

A színpadon természetesen ahogy várható volt, hamar elindultak a League of Legends versenyek. A legjobbak mérik össze a tudásukat, érdemes a helyszínen követni a fejleményeket.

Nem meglepő módon néhány igazi katonával is találkozni lehet, sőt igazi fegyvereket is megnézhetnek közelebbről a vállalkozó kedvűek. A kiállított katonai Hummer pedig masszívan őrzi a rendet.

Meglepő módon fiúk és lányok is sorban állnak, hogy összemérhessék erejüket egy-egy táncprogramban, ahol hamar kiderül kiben is van meg az a bizonyos X-faktor.

Természetesen nem csak a modern konzolok, és PC-k kapnak helyet a mai napon. Akiket érdekel, külön kis sarokban kap lehetőséget, hogy akár több évtizedes játékokat is kipróbáljon.

A rendezvényen lehet érdekes egyénekkel is találkozni, de az egyik legfurcsább beállítás minden bizonnyal az alábbi képen látható. Nem minden nap lát az ember fia játékokkal játszó Uruk-Hai harcost.

Ahogy korábban, úgy most is rengeteg kihelyezett géppel készültek a szervezők, hogy bárki kipróbálhassa a legnépszerűbb játékokat. Nem meglepő módon a FIFA sorozat legújabb része, valamint a Call of Duty: Advanced Warfare a két legkeresettebb program. Ezek mellett persze az újgenerációs konzolokkal is nagyon sokan játszanak, de a PC-s standok sem állnak üresen.

A Microsoft és a Sony gépei mellett természetesen a Nintendo népszerű konzoljai is megtekinthetőek, kipróbálhatóak. Nem meglepő módon ezeknél a standoknál és szép hosszú sorok állnak folyamatosan, szeretne mindenki a leghamarabb sorra kerülni. A Nintendo DS és 3DS a kicsik körében is nagyon népszerű.

Mindig jó olyan kiegészítőket látni, ami teljesen valósághűen ad vissza egy-egy játék élményt. Az ügyesebbek akár egy autószimulátorba is bepattanhatnak, de akik még nem próbálták, azok az Oculus Rift élményt is átélhetik. Néhány szédelgő embert azért lehetett látni a demó után.

A PlayIT mellett idén a Veletech is saját kiállítással jelentkezett a C csarnokban, ahol többek között a kütyök mellett a legtehetségesebb modderek is kiállítják a munkájukat. Továbbra is fantasztikus munkákat lehetett megvizsgálni, sőt akit érdekelt egy rövid modding elkészültét is megnézhette.

Ha videojátékos rendezvényről van szó, minden bizonnyal hamar feltűnnek azok, akik valamelyik kedvencünknek a jelmezét öltik magukra, hogy így fejezzék ki rajongásukat. Idén is voltak jobb, és kevésbé jobb alkotások, de minden bizonnyal sok-sok órát beleöltek a ruhák elkészítésébe.

Néhány különlegességet is láthatnak a  kiállításra látogatók. Az egyedi tárgyak mellett olyan érdekességeket is lehet látni, mint a kizárólag papírból készült figurák, amelyek megszólalásig hasonlítanak az igazira.

Az egész napos programok, valamint a különböző események hatására sokan hamar elfáradtak, a pihenést pedig mindenki egyedileg oldotta meg, de még ezek után is legfőbb  téma a videojátékok voltak.

Azóta történt

Előzmények