Durango: Nagy teljesítményű, DX11-es GPU?

Azt már eddig is tudtuk, hogy a jelenlegi konzolok egyetlen hátránya a PC-vel szemben a DirectX11, valamint az ezt kihasználó hardverek hiánya. Logikus lépés lenne tehát a konzolgyártók részéről, ha a következő generációs gépeikbe immár olyan grafikus feldolgozó egységet építenének, ami képes a DirectX11 utasításainak értelmezésére és kezelésére.

A VGLeaks oldalán részletes információkkal szolgáltak a Durango kódnevű konzolban található GPU-ról, melynek alapján immár annak teljesítménye felér egy mai modern, DirectX11-támogatással rendelkező asztali videokártya processzorával. Aki kíváncsi a teljes technológiai részletekre, az ott megtalálja a leírást, de a képességek és tulajdonságok összefoglaló táblázatát ide is beteszem:

Mindazonáltal fontos tudni, hogy a fentebb leírt teljesítményadatokat az eddig napvilágra került specifikációk alapján számították ki, a végleges hardver tényleges teljesítménye eltérő lehet a közölt értékektől. A hivatalos bejelentésig ez is, csakúgy, mint minden eddigi információ, pletyka szintűnek tekintendő.

Azóta történt

Előzmények