Sony: Hagyjuk, hogy a Microsoft lépjen elsőnek

Mostanában sok szó esik a következő generációs konzolokkal kapcsolatban. Bár legtöbbjük puszta spekuláció és pletyka, azért akad közöttük pár érdekes közlés is. A Sony ügyvezető igazgatója, Kazuo Hirai nemrég azt nyilatkozta a The Times című újság üzleti szekciójában, hogy megvárják, míg a Microsoft bemutatja a Durango (vagy Kryptos) kódnevű készüléket, ugyanis ha ők lépnének először, akkor az ellenfél megláthatná gépük specifikációit, és valami sokkal jobbat alkothatna válaszképpen.

Tehát a Sony következő generációs gépe, amire eddig Orbis (vagy Thebes) néven hivatkoznak, valószínűleg utolsóként fog bemutatkozni a Nintendo Wii U és a Microsoft konzolja után. Mindezek ellenére kevés esély van rá, hogy amennyiben a korábbi pletykák tévesnek bizonyulnának és az XBOX720 nemhogy 50% hátrányban - lásd előzmények -, de ugyanannyi előnyben lenne a PS4-hez képest (Egyelőre nevezzük csak így a két konzolt, nem tudni még, pontosan hogyan is fogják őket hívni megjelenéskor), szóval, utána már valószínűleg nem nagyon tudnák megváltoztatni annak hardverfelépítését, hacsak valóban ki nem várják annak megjelenését, mielőtt belefognának a fejlesztésbe.

Egy másik ide kapcsolódó hír szerint a Sony búcsút int a népszerű DualShock kontrollernek, és a PlayStation 4-hez már egy érintőképernyős kijelzővel ellátott darabot készít, amit a Wii U-nál is láthatunk. Másik elképzelés, miszerint a PS Move irányítót alakítják át olyan formára, mintha kontroller lenne, amit utána kettéválasztva is tudnánk használni. Bővebb információt a videóban kaptok a kontrollerről.

Azóta történt

Előzmények