DRM-mentes lesz a The Witcher 3: Wild Hunt

DRM-mentes lesz a CD Projekt RED által készített The Witcher 3: Wild Hunt című játék, ezt most erősítette meg a lengyel kiadó. A cég dizájnere, Maciej Szczesnik elmondása szerint igyekeznek teljesen megszüntetni a DRM megoldásokat, hiszen ha a kalózok fel akarják törni a játékot, akkor úgyis megteszik majd, akár van benne védelem, akár nincs. Ugyanúgy a vásárlók is, aki meg akarja venni a The Witcher 3-at, az úgyis megvásárolja, míg aki inkább letöltené, mint eddig is, az úgysem ad érte egy centet sem.

A Gamespot oldalnak adott interjújában Maciej Szczesnik kifejtette, hogy bár valóban nagyon rossz érzés a játékfejlesztők számára, miszerint a kalózok végül úgyis feltörik a DRM védelmet, de nem tudnak ellene mit csinálni. Szeretnék a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítani a játékosok számára, ezért ha kiveszik a DRM-et a játékból, akkor talán a torrent oldalakon egymást biztatják majd a felhasználók, miszerint ne töltsék le az ő játékaikat, mégpedig pont azért, mert nincs bennük semmiféle védelem.

Nem meglepő egyébként a CD Projekt RED ezen döntése, hiszen 2012. márciusában a stúdió ügyvezető igazgatója, Marcin Iwinski is kijelentette, hogy a cég jövőbeli játékaiból kiveszik a DRM-et, hiszen megvédeni nem tudja a játékokat, ellenben bonyodalmakat okoz a fizető felhasználók számára. Elmondta azt is, hogy a Witcher 2 SecuROM DRM-el ellátott verzióját már két órával a játék megjelenése után feltörték és mintegy 4,5 millió példányban töltötték le illegálisan. Ugyanakkor a Good Old Games oldalára felkerült védelem nélküli kiadást sokkal többen vették meg legálisan, mint amennyien letöltötték torrent oldalakról.

Azóta történt

Előzmények