Az Xbox360 és a PS3 túlságosan gyenge

A CD Projekt RED arról beszélt, hogy a jelenlegi generációs konzolok már túlságosan gyengék egy olyan méretes projekt számára, mint a The Wtcher 3: Wild Hunt. Pontosan emiatt döntöttek úgy a fejlesztők, hogy a játékot csak PC-re és a következő generációs konzolokra készítik el. Szerintük csak úgy készülhetne el a játék a jelenlegi generációra, ha komoly kompromisszumokat kötnének, de ez ahhoz vezetne, hogy nem tudnák megvalósítani új ötleteiket és így a játék minősége is jelentősen rosszabb lenne.

"A Witcher 3 egy nagyon méretes játék. A világa nagyobb, mint a Skyrimé és az elképzeléseinket egyszerűen nem tudjuk megvalósítani a jelenlegi generációs konzolokon. Egyszerűen azok "nem bírják el" a játékot. Rengeteg időbe telne, hogy a Witcher 3-at optimalizáljuk Xbox360-ra és PlayStation 3-ra. Sok kiváló ötletet kellene kivágnunk és így a végeredmény is sokkal rosszabb lenne. Pontosan ezért fejlesztjük a játékot csak a következő generációra" - fejtette ki Marcin Iwinski, a CD Projekt RED alapítója és ügyvezető igazgatója.

"Itt van például a PC, amely egy kiváló játékplatform. Folyamatosan fejlődik és bármelyik játékkal képes megbirkózni. Aggodalomra tehát nincs ok a játék PC verziójával kapcsolatban, mert az minden egyes dolgot megkap, amit csak elképzeltünk" - tette hozzá mondandójához Iwinski.

A The Witcher 3: Wild Hunt 2014-ben fog megjelenni, PC-re és következő generációs konzolokra.

Előzmények