CD Projekt RED: nem biztos, hogy mindig a PC lesz a fő platformunk

A The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 fejlesztője a CD Projekt RED ismert a PC melletti elkötelezettségéről, viszont egy interjúban a stúdió vezérigazgatója Adam Badowski elmondta, hogy ők elsősorban a teljesítményre fektetik a hangsúlyt.

"A Witcher 2-nél is a PC volt az elsődleges platform, mert az volt az akkori legerősebb, viszont lehetséges, hogy ez a jövőben változni fog. Sok mindent tudunk a next-gen platformokról, amelyekről egyelőre nem beszélhetünk. Az a stratégiánk, hogy maximalizáljuk a minőséget az adott platformon, felhasználva annak erősségeit. Általában a leggyengébb platform diktálja a minőséget az összes többinek, viszont a mi védjegyünk a kiváló minőség és mindegyik platformhoz egyedileg kell hozzáállnunk." - mondta el Adam Badowski.

Badowski azt is elmondta, hogy a széles körben használt technikai megoldások - például a DX11 és a 64-bites architektúra - alapvetőek és ezért a fejlesztők mindegyik platformhoz másképpen állnak hozzá.

"Jelenleg a PC több lehetőséget biztosít számunkra, viszont az új platformok már úton vannak. A jövőben sokkal könnyebb lesz egyesíteni a követelményeket. Néhány dolog továbbra is egyedi lesz, viszont az új platformok egy új, egységes szabványt hoznak létre a követelmények szempontjából" - tette hozzá Badowski.

A CD Projekt RED új játékai, a The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077, 2014-ben illetve 2015-ben jelennek meg PC-re és next-gen konzolokra.

Azóta történt