Dreamcast kompatibilis Xbox?

Azt hiszem a legtöbben tisztában vannak vele, hogy nagyon a szívem csücske a SEGA, főleg az egykori SEGA, ami még a konzolgyártók nemes képviselője volt, és olyan emberek irányították mint Isao Okawa.

Isao Okawa mindent megpróbált annak érdekében, hogy a Dreamcast ne tűnjön el idő előtt. Egy olyan konzolról beszélünk, ami bőven megelőzve korát, már akkor viszonylag egyszerű módon kínált online multiplayer lehetőséget. A tárgyra visszatérve, tehát Okawa tárgyalásokat kezdett a Microsofttal annak érdekében, hogy az Xbox (a klasszikus, természetesen) kompatibilis legyen a Dreamcast játékokkal. Ez valószínűleg könnyen megoldható lett volna, mivel akkoriban már az a hír járta, hogy a SEGA képes volt egyetlen chipbe "sűríteni" a Dreamcast erejét. A végeredményt viszont sajnos ismerjük, Okawa hiába tárgyalt személyesen Bill Gates-szel több ízben is, főleg az online szolgáltatások miatt végül nem hozták tető alá az üzletet. Mivel a Microsoft még akkor formálta a Live-ot, és saját játékokkal akarta azt indítani, valamint valószínűleg nehézkes lett volna a két szolgáltatást összehangolni.

A kudarc ellenére Isao Okawa nem adta fel a küzdelmet, és saját vagyonából mintegy 900 millió dollárt utalt át a SEGA-nak, hogy a Dreamcast tovább élhessen. Sajnos Okawa 2001 március 16-án szívelégtelenségben 74 éves korában elhunyt, és az új vezetés még abban az évben leállította a DC gyártását.

Azóta történt

Előzmények