Dragon Age II: Rendszeres online aktiválás lesz szükséges a játékhoz

A BioWare Social Networkön ismertette Cris Priestly a Dragon Age II által használt DRM működését. A különféle autentikációs eljárások mellett a játék egy időzárat is tartalmazni fog, tehát a megjelenés napja előtt senki nem játszhat vele. Még ha sikerül is legálisan szereznie belőle egy - főleg letölthető - példányt, akkor is meg kell várnia a hivatalos utcai dátumot.

A Dragon Age II Steam verziója egyedül az ott használt DRM-el lesz felvértezve, mást nem fog tartalmazni. A megjelenési dátum ellenőrző szintén jelen lesz, miáltal a játékkal csak az adott régióban érvényes utcai megjelenés napjától lehet játszani, ilyenkor az időzár program automatikusan eltávolításra kerül.

A különféle dobozos és digitális (EA Store) változatokra pedig a következő szabályok lesznek érvényesek (Természetesen csak a PC verzióról van szó, a konzolos változatok a Steam-hez hasonlóan a saját, natív DRM-jüket fogják használni):

  • Nem lesz lemezellenőrzés, tehát a korongnak nem kell a meghajtóban lennie a játékhoz.
  • Nincs limitálva az installációk száma, tehát végtelen számú PC-re fel tudod telepíteni a játékot, és játszani is tudsz vele.
  • Ugyanakkor meg van szabva, hogy 24 órán belül egyszerre csak maximum 5 különböző gépen lehet majd elindítani egyazon CD-kulccsal/accounttal aktivált játékot (Ezt naponta ellenőrizni fogja a program).
  • Minden telepítéskor be kell jelentkezned az EA fiókodba, hogy ily módon ellenőrizze a játék a program eredetiségét és a tulajdonos jogát hogy telepíthesse azt.
  • A Dragon Age II-t offline módban is lehet majd játszani, de meghatározott időközönként - pár naponta - kötelező lesz bejelentkezni az EA fiókunkba, hogy a program elvégezhesse az autentikációt. Ilyenkor felbukkan egy ablak a játékban, és be kell jelentkeznünk. (Természetesen aki végig bejelentkezve játszik majd, arra ez a kitétel nem vonatkozik).

A készítők elmondása szerint azoknak sem kell aggódniuk a rendszeres ellenőrzések miatt, akik kis sávszélességű internettel rendelkeznek, ugyanis maga az aktivációs folyamat nagyon kevés adatforgalommal jár. A játék által használt egyéb funkciók - állóképek, eredmények és egyebek feltöltése az online profilunkba - ennél lényegesen többet használnak, azonban ezek kikapcsolhatóak.

Arról, hogy pontosan hány naponként kell bejelentkezni autentikáció céljából, egyelőre nem tudtak pontos információt adni, de a későbbiekben ez is kiderül. A Dragon Age II megjelenése Magyarországon március 11-én várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények