Dark Souls: Prepare to Die Edition - Petíció indult a GFWL ellen

A Namco Bandai és a From Software által hamarosan PC-re is megjelenik a Dark Souls. A játék premierje augusztus 24-én lesz, ám a választott DRM miatt máris nagy a játékosok felháborodása. A készítők elmondása szerint ugyanis a Dark Souls a Microsoft Games for Windows Marketplace (LIVE) rendszerén keresztül lesz majd megvásárolható.

A bejelentést nem fogadták kitörő örömmel a játékosok, akik egy petíciót is indítottak, miszerint inkább a Valve Steamworks rendszerén keresztül értékesítsék a készítők a Dark Souls: Prepare to Die Editiont. Azzal indokolták javaslatukat, miszerint a Games for Windows Marketplace egy sokkal kevésbé megbízható és biztonságos védelmi rendszert tartalmaz, mint a Steam. Ráadásul a Microsoft már majdnem egy éve nem adott ki új frissítést a LIVE-hoz.

A petíciót benyújtók ellen szól azonban az a tény, miszerint sok GFWL játék megjelent Steamre is, sokszor már megjelenésének napján (PL.: Batman: Arkham City). Előfordulhat, hogy ez jelen esetben is így lesz, habár kétségtelen, hogy ez irányú megerősítés még nem érkezett a kiadó részéről.

Aki szeretné aláírni a petíciót, az itt megteheti.

Azóta történt

Előzmények