Dark Souls PC: A petíción már húszezer aláírás van, a Namco válaszolt is rá

Ahogy azt már a múlt héten mi is megírtuk, a PC-s játékosok egy petíciót nyújtottak be a Namco Bandai felé, melyben arra kérik őket, hogy a hamarosan megjelenő Dark Souls: Prepare to Die Edition című játékukat ne a Games for Windows LIVE (Marketplace) rendszere alá írják meg, hanem a jóval népszerűbb és biztonságosabb Steamet preferálják helyette.

A fent említett petíción kívül egy másik kéréssel is kiegészítették az ott elhangzottakat, arra kérve a Namco Bandai stábját, hogy ne csak a Dark Souls PC verziójánál, hanem az összes, jövőben megjelenő, potenciális PC-s játékaik esetében is hanyagolják a Microsoft GFWL szolgáltatását, inkább a Valve Steam rendszerén keresztül adják ki azokat.

Persze azzal is tisztában vannak, hogy a játék pár hónapon belüli megjelenése ezzel nem biztos, hogy tartható, ám úgy vélik, hogy jobb inkább elhalasztani a Dark Soulst, minthogy egy megbízhatatlan rendszer alatt jelenjen meg a játék.

A Namco egyik illetékese a fórumon indított petíció, valamint a fent elhangzott komment után így tájékoztatta a játékosokat a cég álláspontjáról:

- "Csak hogy tájékoztassunk benneteket. Mi valamennyien (Az egész európai csapat) lázasan gyűjtjük az összes gondolataitokat és visszajelzéseiteket, és amilyen hamar csak lehetséges, felkeressük velük a fejlesztőcsapatokat, majd onnan fogunk lépést indítani. Ne aggódjatok, nem felejtjük el a hangotokat, és én MÉG EGYSZER szeretnék köszönetet mondani a közösségnek azért, hogy ilyen jól képesek hangot adni véleményének."

Az eredeti cikk szerzője úgy véli, hogy a kiadó From Software azért döntött a Games for Windows LIVE rendszere mellett, mivel az XBOX360 kiadást portolják át PC-re, ezért sok plusz munkával járna eltávolítani belőle a GFWL-ot és másik szolgáltatással helyettesíteni azt, különösen ha a kooperatív módokra, valamint a matchmaking és szinkronizációs rendszerek esetében fennálló nehézségekre gondolnak.

Azóta történt

Előzmények