Cevat Yerli: A Crysis 3 a remekművünk

A Crytek várakozásainak ellenére a Crysis 3-nak nem sikerült túlságosan elnyernie sem a kritikusok, sem pedig a játékosok tetszését. A kapott pontszámok ugyan nem annyira rosszak, de láthatjuk, hogy bizony kevesebbek mint az előző rész esetében. Hogy miért? Cevat Yerli a "játékosok fáradtságát" és a 2007-ben megjelent első részt hibáztatja.

"Ez az előző generáció miatti fáradtság oka. A piac csökkenti a tempót. Az emberek sokkal többet várnak, mint amit a jelenlegi generációs játékok képesek nyújtani" - jelentette ki Yerli. A Crytek vezére úgy véli, hogy ezt a helyzetet csak a next-gen konzolok tudják majd javítani, amelyek megváltoztatják majd a játékok lényegét.

Mi a helyzet a Crysis-szal? Cevat Yerli szerint a játék sikere abban volt, hogy a 2007-es évben nem volt hozzá hasonló játék. "Annyira különbözött az összes többi játéktól, hogy az általa keltett visszhang sokkal nagyobb volt mint a Crysis 2 vagy a Crysis 3 esetében." Pont ezért is emlékszik rá még most is mindenki. A Crytek vezére biztos abban, hogy a Crysis 3 minden eddigi résznél jobban sikerült."Technikai szempontból, kreativitásban, történetileg - minden szempontból - egyenlőre ez a remekművünk."Úgy tűnik Cevat Yerli nagyon nincs megelégedve azzal ahogyan a közönség fogadta a játékukat. Érdekes lesz figyelni, hogy a Crytek mit fog tenni a jövőben? Lehetséges, hogy tényleg végleg felhagynak a hagyományos singleplayer játékok készítésével, amiről már a múlt heti hírünkben is szó volt?

Azóta történt

Előzmények