C.A.R.S. - Segítsétek a gokartszimulátor fejlesztését

A C.A.R.S. (Community Assisted Racing Sim) című ingyenesen játszható gokartversenyjáték lesz az első azon kezdeményezésben, melyet a Slightly Mad Studios indított. Nevezetesen a WMD (World of Mass Development) programról van szó, melynek segítségével a játék iránt érdeklődők adományokkal segíthetik annak mielőbbi megjelenését. Amint a játék elkészült, az adományozók a befektetett összeggel arányos részt kapnak az általa termelt profitból.

Aki esetleg kérdezi, hogy vajon miből termelhetne profitot egy ingyenesen játszható program, természetesen a mikrotranzakciókon keresztül árusított extra tartalmakból, melyek 10 centtől kezdve egészen 10 dollárig terjedő pénzért lesznek majd árusítva a megjelenést követően.

Akik adományokkal szeretnék támogatni a készítőket, azok egészen 100.000 USD összegig tehetik ezt meg, és a befektetett összeg függvényében részesülnek majd a bevételből is. Ehhez nem kell mást tennetek, csak ellátogatni a WMD hivatalos oldalára, regisztrálni, majd csatlakozni az éppen fejlesztés alatt álló játékok közül azok klubjához, melyekben szeretnél részt venni. Majd ezt követően az alábbi módokon segítheted a fejlesztést:

A közösség tagjaként már a fejlesztés kezdetétől játszhatsz a játékokkal, és a különféle összegekért megvásárolható tagságok segítségével több lehetőséged lesz részt venni a program készítésében. A játékosok 5, 10, valamint 250 dolláros havi "tagsági díj" ellenében, míg befektetők 1000, vagy akár 100.000 dollár befizetésével is segíthetik a munkát, ha van rá keretük. A játék megjelenéskor minden adományozó a befektetett pénz függvényében kap ellenszolgáltatást (Például ha fizetsz havi 5 dollárt, akkor a játékban szereplő egyik versenyzőt rólad fogják elnevezni).

Az alábbi videót az egyik fejlesztésben segítséget nyújtó játékos készítette a C.A.R.S. című játék jelenlegi állapotáról. Természetesen ettől majd a végleges verzió jóval kidolgozottabb lesz. A bemutatón egy Leonus F68 gokart volánjánál ülve láthatunk egy kört a Connecticut Hill nevű pályán. A játék támogatni fogja a DirectX11-et, a bemutató során már aktiválva voltak az eddig kihasznált effektek is.

A végleges játékban a gokart mellett kipróbálhatjuk majd vezetési képességeinket a Forma-1, GT/LeMans, Touring Car, Rally valamint az IndyCar sorozatok kezdő pilótájaként is. A játék erős kooperatív támogatással, valamint csapatmenedzsmenttel lesz felruházva, így akár szólóban, akár barátaid segítségével is kiépítheted saját karrieredet.

Célplatformokról nem esett még szó, de várhatóan PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra jelenik meg a játék, mint általában. Amint erről bővebb információnk lesz, természetesen közöljük veletek.

Update: Időközben kiderült, hogy a C.A.R.S. című játék PC-exkluzív lesz, azaz konzolokra nem fog elkészülni.

Azóta történt