Alan Wake folytatás - még semmi sem biztos

Oskari Hakkinen a Remedy főnöke az IGN-nek nyilatkozta, hogy nem tudja teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy elkészül az Alan Wake 2. Ettől függetlenül minden bizonnyal el fog készülni, de egyelőre a Microsoftnak a DLC-k a fontosak. Vagyis sorra jönnek majd a különféle kiegészítő epizódok, amik mellett a Remedynek nincs kapacitása a folytatáson dolgozni.

Aggodalomra viszont nem hiszem, hogy okunk lehetne, valószínűleg néhány DLC után meggyőzik a Microsoftot, hogy érdemes lenne már belevágni a második részbe is, aminek az elkészítése már jóval rövidebb időbe telne. Hakkinen példának előző játékukat a Max Payne-t hozta fel, aminek első részét öt évig készítettek a másodikra viszont már csak 18 hónapot kellett szánniuk. Hasonló menetrendet képzel el az Alan Wake-nek is. Mi pedig reméljük, hogy hamarosan neki tudnak kezdeni a különleges kaland folytatásának.

Azóta történt

Előzmények

  • Egy kötelező Alan Wake videóklip

    Megérkezett a Poets of the Fall előadásában az Alan Wake egyik betétdalának, a War-nak klip változata.

  • Alan Wake - még idén jön a harmadik DLC

    Már a harmadik DLC is szóba került, ráadásul már az is biztosra vehető, hogy még idén megjelenik az is.

  • Alan Wake - The Writer címmel jön a második DLC

    Ugyan még az első sem jelent meg, de már információk szivárogtak ki a második Alan Wake DLC-ről.

  • Alan Wake - teszt

    Alan Wake, a játék melyre oly hosszú ideje várt a játékos társadalom. A játék mely anno a 4 magos PC processzorok erejét hivatott demonstrálni, a játék mely hirtelen eltűnt, majd újraéledve új koncepcióban tűnt fel Xbox360 exkluzív címként.