Új hozzászólás Aktív témák

  • F.csaba

    csendes tag

    Gyerekek! Csak ha lehet, vitát ne generáljunk, provokáljunk! Kiérződik egy-két hozzászólásból, hogy sokkal inkább magafitoktatásos okoskodás mintsem őszinte érdeklődés, kíváncsiság!
    Minden további személyre is mutató kritikát kerülve, általánosságban szólva mellékelnék egy példát!

    Van ugye az eredendő bŰn! De mitől is az! Hát hogy előtte tilalmi kötelezettséget állított az Úr. VAGYIS TÖRVÉNYT!

    Ez nagyon egyszerű törvény volt: mindent szabad, csak ezt a ketőt nem! Gondolom, Az első emberpár egyszerűsége kívánta meg, hogy ez legyen a törvény!
    Mitagadás, nem volt ez egy római jog! De Isten pontosan tudta és ismerte teremtményét, hogy az mennyivel terhelhető!
    Mint ahogy ti szülők is ismeritek gyermekeiteket! Az egyszerűbb gyerekeknek, egyszerűbb törvényeket, vagyis választási lehetőséget adtok, még a lélkben fejlettebbekenek nagyob szabadságot adtok. hogy önrendelkezzenek! Még zsebpénzt, költőpénzt is kapnak ! Az ám a szabadság! de ugyanakkor maga a törvény is, mert ha haszontalanságokra, kárukra és pazarlóan dobálják el a költőpénzeiket, vagyis vétenek az elvárásaitok ellen, megszegik a szabályzatot, a törvényt, hát saját védelmükben elveszitek tőlük!
    Hát Ádámék vétettek az első törvény ellen! És így szabad választásuk jogát az Ördögnek adták! Sokak helyett a mai napig is az választ! ű

    És amedig ezt megteheti, az eredendő bűn következtében, mi magunk is bűnösek vagyunk!
    Jézus sem az eredendő bűnt törölte el, hanem annk következményét, a bűntetést, az örök halált! És adta nekünk az Istentől származó menlevelet, hogy aki vele a kereszténység nevében szerződést köt, az megszabadul Ádám bűntetésétől és ha meghal is él!
    Úgy képzeljétek kedves barátaim, hogy ebben a fórumban is mindent szabad! De van egy-két tilami fa! NA most ha erről eszetek, kiűzettek a paradicsmból!
    De mivel az itteni admin nem egy isten és még csak közelében sioncs és ezt már bizonyitotta is, hát nem végleg zár ki benneteket, hanem csak bizonyos ideig!

    NA most volt multkor az az eset, hogy egy-két ember itten eldurvult, és ezért az admin mindenkit kizárt egy bizonyos időre, amit saját maga sem tudott tartani, vagyis vétett saját törvénye ellen, vagyis, hogy aóez az admines példa erősen sántít az édenkert vonatkozásában de szemléltetésre kiváló!

    Úgyhogy ha lehet, ti se vétsetek a továbbiakban Isten Igéje ellen őt logikátlannak, következetlennek meg igazságtalannak beállítván!

Új hozzászólás Aktív témák