Új hozzászólás Aktív témák

  • JJános

    addikt

    Leírtam négy mondatot, négyen rosszul le is reagáltátok. Ebből az látszik, hogy ti négyen nem vagytok keresztények.
    Lao Ce még lehet keresztény, de ha nem, akkor is okos ember. Nem indulatos, hanem békességre igyekező, mint Isten gyermekei.
    Megvan írva: Boldogok a békességre igyekezők, mert ők az Isten fiainak mondatnak.

    2007-05-06 óta itt!

  • #31757056

    törölt tag

    válasz Dalai Láma #8500 üzenetére

    Köszönöm, elolvastam. Bár túlságosan meggyőzőnek nem találtam. Először is, mert mindegyik csak rajz. Az rendben van, hogy a bálna csontváza van a rajzon, de az Ambulocetus rajza, az vajon miből született? Egy csontból ami a bálnából származik, amiről feltételezik, hogy bokacsont? Ez még a konkrét faj múltját és jelenét illetően is csak egy kis részlet, és nem magyarázat a tényleges fejlődésére.
    A többi sok ezer létező fajjal kapcsolatos kérdésekhez pedig még inkább nincsen köze.
    Hogy miért is?
    Mint már korábban is utaltam rá, ilyen vagy ettől jóval több és egyértelműbb leletnek kéne mára gyakorlatilag hemzsegnie ahhoz, hogy elmondhassuk, hogy az evolúció bizonyított. Tömegével kellene felszínre kerülniük a felfedezéseknek, amik nincsenek sehol. Mégis az emberek tényként fogadják el, és tudományos alapnak vélik az elméletet.
    Ezzel az erővel azt is lehetne mondani, hogy az én egyik ujjpercem vagy a kulcscsontom hasonlít egy koalamackóéhoz, ezért a koalamackó az én elődöm.

    [ Szerkesztve ]

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz #31757056 #8502 üzenetére

    Az az igazság, hogy tömegével vannak ilyen felfedezések, hemzseg tőlük az intenet is, a szakirodalomról nem is beszélve.

    És ha valamid hasonlít egy másik élőlényre, az azért vna, mert rokonságban állsz vele. Minél jobban hasonlít, annál közelebbi rokon. A majmokkal azért ilyen nagy a hasonlóság, mert nagyon közeli rokonunk, azaz a közös ősünk, ahonnan kettévált a törzsfejlődésünk, nem túl régen élt.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • lao ce

    aktív tag

    válasz #31757056 #8495 üzenetére

    "Most be akarsz állítani..."
    nem, csak azert kerdeztem hogy tudjam hogy irjak neked, ezzel egy csomo energiat megsporolok magamnak. ha be akarnalak allitani valaminek nem irtam volna hogy ird meg magan uzenetben.

    nicht kompot

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #8503 üzenetére

    Lehet, hogy neked a majmok rokonaid, de nekem nem! Kizárt dolog!

    Engem Isten teremtett! Ahogy le is van írva, a bibliában.
    "És formála az Úr Isten embert a földnek porából"

    Ha te nem hiszel Istennek, a te dolgod. De katyvaszokat felesleges létrehoznod.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #8500 üzenetére

    "A felfedezés jelentőségét az adja, hogy a páros ujjú patásokat jól jellemzik egyik bokacsontjuk (az astragalus) sajátosságai. Sajnos a leletek egyrészt töredékesek voltak, másrészt kétértelműek, nem lehetett egyértelműen sem párosujjú patásnak, sem mesonychidának tulajdonítani őket. "

    Hát nekem legfőképpen ezzel van gondom: "Sajnos a leletek egyrészt töredékesek voltak, másrészt kétértelműek, nem lehetett egyértelműen sem párosujjú patásnak, sem mesonychidának tulajdonítani őket. "

    A kutya kinézetű bálnáról meg végképp megvan a véleményem, meg arról, hogy Isten miért nem tudta épp ilyeneknek teremteni?

    2007-05-06 óta itt!

  • rarri

    senior tag

    válasz JJános #8506 üzenetére

    Nem tudhatod. Emberi kéz írta a Bibliát is. :)

    Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

  • #31757056

    törölt tag

    válasz Dalai Láma #8503 üzenetére

    Az lehetséges, hogy halomra lehet találni és linkelni hasonló oldalakat, de mindegyik alapvetően csak ködös feltételezés, egyik sem tartalmaz valós és sziklaszilárd meggyőző érveket, amikre tényleg azt lehet mondani, hogy na igen, ez minden kétséget kizáró, valós felfedezés. Igazából csak egy alapvető logikus gondolkodás kell hozzá, hogy rá lehessen jönni, hogy valami nincsen rendben.

    Vegyünk egy alapvető példát, van neked karórád? Mindegy most, hogy ténylegesen van-e vagy nincs, tegyük fel, hogy van és mondjuk egy egyszerűbb Casio márkájú, számlapos, fémszíjas, elemes óra az. Maga a karóra gyártása jópár évtizedes múltra tekint vissza, és ahogyan fejlődött az óragyártás generációról generációra egyre nagyobb munka lett a dologban. Versenyeztek egymással óragyártó cégek, mérnökök tízei-százai tervezték a vekkereket, azért, hogy a piacból minél nagyobb szeletet hasítsanak ki, és a vásárlók igényeit minél jobban kielégíthessék. Valószínűleg a tervezési folyamat során bizonyos részlegekre is osztották a fejlesztőket, akik a burkolat, a mechanika, vagy a fogaskerekek fejlesztéséért dolgoztak. Majd miután véglegesítették a terveket, csak utána kerülhetett gyártósorra a munka, ahol minden folyamat egy előre pontosan meghatározott terv szerint haladt, mire az órák részei egésszé álltak össze, ezzel emberek százainak munkát adva. Aztán piacra dobás előtt a marketinges csapat igyekezett egyre kreatívabb ötletekkel próbálta bemutatni a termék előnyeit a fogyasztók számára, akik végül döntés útján választották ki maguknak árban és tudásban a legmegfelelőbb modellt.
    De ha végigmegyünk ezen a logikán, látható, hogy minden egyes műszaki cikkel, vagy autóval, házzal, repülőkkel, mittomén, bármi mással ugyanez a helyzet. Gondolom ebben egyet értünk.

    De csak tíz centivel kell odébb pillantanod az órádtól, és megláthatod a saját kézfejedet. A te kezed vajon mennyivel bonyolultabb funkciók betöltésére képes, mint az egyszerű, csupán időt és dátumot megmutató óra? Ugye, hogy milliószor többfélére, kifinomult mechanikai mozdulatokra képes, a jelenleg létező legbonyolultabb robotok is csak az alapvető mozgásait tudják leutánozni. De te ha rajzművész vagy, akkor pl festményszerű alkotásokat tudsz vele az agyadból a lapra közvetíteni, de mit mondjak akkor a zenészekről akik számtalan féle hangszereket szólaltatnak meg vele... Soroljam tovább mire képes még az emberi kéz?
    Ennek ellenére nekem azt próbálják beadni, hogy az emberi kéz csupán egy véletlen szerű evolúciós fejlődés folyamata során jött létre, magától, a semmiből. De az órád a kezeden az bezzeg hosszú évek tervezőfolyamatának a terméke. Ettől számomra már csak az a képtelenebb ötlet, hogy az ember sokrétű intelligenciája, tudása, tapasztalat és beszédképessége, szépérzéke, precizitása, profizmusa, és minden tulajdonsága a buta csimpánz agyából fejlődött ki egy véletlenszerű evolúciós fejlődés során mindenféle előre tervezett irányítás nélkül. Egy olyan evolúció során, melynek kizárólag az a célja, hogy a túlélés fent maradjon... Egyszerűen badarság.

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #8507 üzenetére

    Azt mondtad, nem írsz nekem többet.

    Te nem hiszel a tényekben, senki nem kötelez erre. Én is elkezdhetnélek megint minősíteni, de mi értelme lenne? Legalább egyikünk lehet bölcsebb a másiknál. :P

    Arról mesélhetnél te is, hogy Isten miért teremtett a bálnáknak hátsó lábszárcsontot, ami már nincs is összekapcsolva a gerincoszloppal. A te szemszögedből nézve ez mivel magyarázható? Avagy miért teremtett Isten a bálnák hátsó felébe egy tökéletesen fölösleges láb-szerű képződményt?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz #31757056 #8509 üzenetére

    Én nem vagyok az irányítás ellen, de tény, hogy e tervezés eredménye messze nem tökéletes. És fölösleges "alkatrészek" is kerültek a gépezetbe, pl. bálna hátsó lába, és még milliónyi hasonló fölösleges dolog -pl vakbél az embernél.
    Az evolúció erre mind mind választ szolgáltat.

    Az intelligens tervezettség pedig nem egy tudományos elmélet. Elméletnek elmélet, de a tudományosság kritériumainak nem felel meg. Nem feltétlen rossz, nem ítéletaloktás az, amikor azt mondom, hogy nem tudományos elmélet, de tényleg nem az. És ezért ne is kezeljük úgy.

    Badarság: az ember sikeres faj, az egyik legsikeresebb a földön. Köszönheti ezt az intelligenciájának, többek között. Sikeresek még a rovarok is, amik egyedenként nem intelligensek. Tehát van az evolúciónak ilyen, és olyan isánya is, és több irány is lehet sikeres.

    A baktériumok jóval sikeresebbek az embernél is - ha azt hinnénk, mi vagyunk a legjobbak. Sem a legbonyolultabbak, sem a legsikeresebbek nem mi vagyunk. Az első ember a Holdon: az első 3trillió baktérium a Holdon. Csak nekik még űrhajót sem kellett építeni.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • #31757056

    törölt tag

    válasz Dalai Láma #8511 üzenetére

    A vakbélnek van funkciója, csak a mai civilizált ember számára már nem annyira lényeges mint pár századdal korábban. :) [link] De nem feleslegesen, sőt inkább céllal létezik.
    Egyébként ha már így túlzol, hogy milliónyi, akkor hadd engedjek meg én is magamnak túlzásokat, és had tegyem fel azt a kérdést, melyik az a maradék 999 999 db felesleges szerv még az emberben a vakbélen kívül, ami egyébként szintén nem felesleges?

    Logikusan meg tudod-e fogalmazni, hogy az intelligens tervezettség miért nem tudományos? Mert én meg tudom a kis eszemmel is, hogy miért az. Ellenben te csak azt írod le, hogy nem az, és kész. Meg, hogy ne kezeljük úgy.

    Az embert egy baktériumhoz hasonlítani, szerintem nem túl szerencsés. A Holdon található baktériumok közül egyik sem azért került oda, mert eldöntötték volna, hogy ők ott szeretnének lenni. A baktériumok mind egy-egy funkciót szolgálnak például az ember testében is. Túlzott mennyiségben persze károsak, és ez a tény is azt sugallja, hogy az intelligens tervezettségen kívül nem kis finomhangolási utómunka is volt egy test megépítése során.
    Hogyan lehet egy baktériumot sikeresnek nevezni, mikor az nem is érzi a sikerélményt, mert nem tudja végig gondolni, mert agya sincsen...?

  • #31757056

    törölt tag

    válasz Dalai Láma #8511 üzenetére

    Ja, és melyik baktérium, illetve egyáltalán melyik élőlény az, amelyik bonyolultabb és intelligensebb mint ember? :)

  • #31757056

    törölt tag

    válasz lao ce #8504 üzenetére

    Tegyük fel, hogy 49 éves vagyok. Mit fogalmaznál meg másképpen, ha mondjuk 28 lennék, és mit ha például 17?

  • lao ce

    aktív tag

    válasz #31757056 #8514 üzenetére

    hogyhogy mit? hat a valaszaimat.
    szamomra eleg zavarbaejtoen irsz es ervelsz. ezert kerdeztem hogy milyen korosztaly vagy.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

  • #31757056

    törölt tag

    válasz lao ce #8515 üzenetére

    27 éves vagyok. Egyébként meg nem értem, hogy mi a zavarbaejtő... :) Zavarban akkor szoktak lenni általában, amikor valaki egy kicsit rámenős, domináns, vagy ijesztő, vagy ha valakit totál hülyének néznek. Én igazából ezek közül egyik sem vagyok.

  • lao ce

    aktív tag

    válasz #31757056 #8516 üzenetére

    jo, koszonom.
    azert zavarba ejto mert olyan erveles modokat hasznalsz amik zavarba hoztak a korodat illetoen.
    pl hogy az elefantok evoluciojanak atmeneti fajait bemutato asztal nem magyarazza azt hogy hogyan lett az aminosavbol elefant, vagy hogy az illusztracio csak egy elgondolt rajz, vagy most legutobb hogy a bakteriumok azert nem sikeresek mert nem ereznek sikerelmenyt.
    epp azert kerdeztem a korodat mert nem akarlak legyerekesiteni ha egyszer nem vagy az. szoval epp ellenkezoleg mint ahogy gondolod vagy esetleg kinez.

    visszaterve a temahoz:
    a fajok sikeresseget a tuleles kepessege hatarozza meg. a bonyolultsagot nem az hogy mekkora az agya. az agy mint univerzalis szerv valoban a legsikeresebb, de szerintem peldaul a madarak sokkal tovabb fejlodtek biologiailag mint az ember. kepesek birtokba venni a levegot, a vizet, a szarazfoldet, erzekelni a magneses polusokat, a legszelsosegesebb idojarasi korulmenyeket is tulelik azaltal hogy valtozatos modon regulaljak a testhomersekletuket.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

  • #31757056

    törölt tag

    válasz lao ce #8517 üzenetére

    Értem. Bár még mindig nem egészen értem azt, hogy pontosan hogy érted, a koromhoz képest butaságokat mondok?

    Értem én, hogy miért sikeres, egy baktérium azért sikeres mert betölti a funkcióját. Elvégzi a dolgát, amire rendeltetett. A belekben például segíti az emésztést, a földben a táptalajt alkalmasabbá teszi a növények fejlődéshez, és a többi, ezernyi funkciójuk van nekik.
    Az ember számára a siker az, hogy valamit eltervez. Kitűz magának egy célt, és azt eléri, majd ezután elégedettség tölti el. Viszont például egy zeneszám megkomponálásának mi köze van a túléléshez? Semmi. Ergo evolúció során a zenei képesség miért alakult volna ki, miben szolgálja ez a fajunk túlélését?

    A madarak testi adottsága valóban egy csodálatos dolog. Az embernek ez nem adatott meg, de helyette kapott sokkal komolyabb agyat, így aztán tervezett magának repülőgépet, és eljutott végül olyan magasságokba, ahová egy madár sem juthat.
    Egyébként is az állat és az ember között mindig is óriási lesz a szakadék, az ember intelligenciája miatt. Az állat sosem fog eltűnődni dolgokon, képezni magát, 10 nyelven beszélni, fejlett technológiai rendszereket alkotni, stratégiákat kidolgozni, és még sorolhatnám.

    [ Szerkesztve ]

  • adequate_cou

    senior tag

    válasz #31757056 #8518 üzenetére

    Az ember számára a siker az, hogy valamit eltervez. Kitűz magának egy célt, és azt eléri, majd ezután elégedettség tölti el. Viszont például egy zeneszám megkomponálásának mi köze van a túléléshez? Semmi. Ergo evolúció során a zenei képesség miért alakult volna ki, miben szolgálja ez a fajunk túlélését?

    Ez így nem teljesen igaz véleményem szerint. A sok tízezer év alatt kialakult társadalomba beleszületett ember számára jelent elégedettség érzést egy cél elérése, ahogy ezen társadalomba beleszületett ember számára érték a zene.

    Dobj le egy csecsemőt a dzsungelbe, és ha túléli nézd meg 20 év múlva, semmiben nem lesz több mint más állatok.

    A fejlődés képességét csak generációk tudásának felhalmozása mutatja meg, az egy helyzet csak, hogy az emberé a leggyorsabb.

    Ugyanezt lassabb variációval tetten tudod érni az emberszabásúaknál, akik eszközöket használnak.

    Vagy ha már a kéz finom mozdulatainál tartunk, figyeld meg a pókot, hogy a teljes végtagjával milyen finom mozdulatokra képes miközben hálóját szövi.

    Van abban ráció amit írsz, de az érveid minden erőlködés nélkül cáfolhatóak, túl kellene lépned azon, hogy az ember mennyire tökéletes. Mivel nem ő az, hanem a kifejlett társadalom az amibe beleszületik.

  • #31757056

    törölt tag

    válasz adequate_cou #8519 üzenetére

    Hát az igazság az, hogy én nem nagyon látok cáfolatot a mondandódban.

    Az emberi kéz képességei ellen a pókkal érvelsz, amely állat csupán egy-két feladatra alkalmas a tudásával. Tud hálót szőni, és beszövi hálóba a zsákmányát. Ennyi. A többit remélem nem kell magyaráznom... :)

    Oké dobjuk be a csecsemőt a dzsungelbe. 20 év alatt annyit fog tudni mint egy majom. De ha kihozod onnét a civilizációba akkor pár év alatt felfejlődik az emberi szintre.
    Ellenben ha egy majomcsecsemőt bedobsz az emberek közé ( :) ) megnézheted mit fog tudni 20 év múlva. Talán megtanul pár jelet amivel kommunikál, meg rájön arra, hogy nem lehet akárhova piszkítani... :)

    Senki nem mondta, hogy az ember mint lény, tökéletes. A felépítése, ahogy anatómiailag össze van rakva, az agyának a képességei, az ami tökéletes. A pók is tökéletes, a cél betöltésére, amiért létezik. Az, hogy ezt az egészet az ember barom módon nem úgy használja, ahogy kéne, az már egy másik téma, abba most nem megyek bele, de az korántsem tökéletes.

    A társadalom kérdésében meg hát azt kell, hogy mondjam, hogy csont nélkül visszafelé gondolkodsz. A társadalmat maga az ember hozta létre. Vagy úgy véled, hogy az már eredendően létezett? Hát nem... :) Ugyanolyan kérészéletű elgondolás, mint az, hogy most itt engem kisujjból megcáfoltál.
    Az állatok hada mikor hozott létre bármilyen társadalmat is, azontúl, hogy a természetben csoportokba verődnek, esetleg odúkba bújnak, vagy szerves anyagokból egyszerűbb menedékeket készítenek?

    Szerinted ezt a fórumot most amin írunk, ki hozta létre? :)

    Az elmúlt évezredek feljegyzései alapján melyik állatfajt láttad, hogy egy fikarcnyi lépést is felmutatott volna annak érdekében, hogy emberhez hasonló fejlett képességekkel rendelkezzen?

    [ Szerkesztve ]

  • adequate_cou

    senior tag

    válasz #31757056 #8520 üzenetére

    A felépítése, ahogy anatómiailag össze van rakva, az agyának a képességei, az ami tökéletes.

    Hát ne haragudj, de teljes mértékben egy akkor blődség, hogy csak na. Ez a Leibniz féle hozzáállás az ember anatómiájához igencsak mulatságos.

    Oké dobjuk be a csecsemőt a dzsungelbe. 20 év alatt annyit fog tudni mint egy majom. De ha kihozod onnét a civilizációba akkor pár év alatt felfejlődik az emberi szintre.
    Ellenben ha egy majomcsecsemőt bedobsz az emberek közé ( ) megnézheted mit fog tudni 20 év múlva. Talán megtanul pár jelet amivel kommunikál, meg rájön arra, hogy nem lehet akárhova piszkítani...

    Először is nézz utána azoknak a gyerekeknek akik életük első felét emberektől elzárva töltötték, 10 év után sokuk nem tud beszélni. Van olyan gyerek aki születésétől kezdve 6 éven át otthon a szekrényben élt, jelenleg 14 éves és szintén nem szólalt még meg.

    Természetesen elismerem, hogy fényévekkel fejlődőképesebb az ember, de ez nem máról holnapra alakult ki, hanem évmilliók eredménye, nem tudhatod, hogy a mostani alacsonyabb szintű emlősök mire lesznek képesek egy millió év múlva.

    A társadalom kérdésében meg hát azt kell, hogy mondjam, hogy csont nélkül visszafelé gondolkodsz. A társadalmat maga az ember hozta létre. Vagy úgy véled, hogy az már eredendően létezett? Hát nem... Ugyanolyan kérészéletű elgondolás, mint az, hogy most itt engem kisujjból megcáfoltál.
    Az állatok hada mikor hozott létre bármilyen társadalmat is, azontúl, hogy a természetben csoportokba verődnek, esetleg odúkba bújnak, vagy szerves anyagokból egyszerűbb menedékeket készítenek?

    A társadalom szerintem nem létrehozott dolog, hanem az ember fejlődésének hatására kialakult, tudattalanul, adaptálódva az újabb feltételekhez és igényekhez.
    Egy szóval nem írtam, hogy eredendően létezett, fogalmam sincs honnan szedted ezt.

    Kicsit túlmisztifikálod az embert, túlságosan úgy állítod be mint valami tökéletes lényt, pedig közel sem vagyunk azok.

    Szerencsés véletleneknek köszönhetően mi jutottunk el arra a legmagasabb szintre ahol most vagyunk, de gyanítom, számodra - ahogy sokak számára is - rettegéssel tölt el a tudat, hogy levetve a civilizációs mázt, nem lennénk mások csak állatok.

    Az elmúlt évezredek feljegyzései alapján melyik állatfajt láttad, hogy egy fikarcnyi lépést is felmutatott volna annak érdekében, hogy emberhez hasonló fejlett képességekkel rendelkezzen?

    Ez egy elég komolytalan kérdés, remélem te sem vársz rá választ.

    [ Szerkesztve ]

  • #31757056

    törölt tag

    válasz adequate_cou #8521 üzenetére

    A reagálást köszönöm! Választ nem kívánok írni, mert utálok gépelni, és a fáradtságot sem éri meg. :N

  • #31757056

    törölt tag

    válasz adequate_cou #8523 üzenetére

    Azt azért még leírom, hogy miért. A hozzászólásod elején már elfelejtettél kitérni a legfontosabb válaszra amelyre a kérdés a következő: MIÉRT? Csupán ezt írod:
    Hát ne haragudj, de teljes mértékben egy akkor blődség, hogy csak na. Ez a Leibniz féle hozzáállás az ember anatómiájához igencsak mulatságos.
    De egy szóval sem írod az okát a fentieknek.

    Az ilyen témákban mint a vallás, vagy akár az ember létezésének oka, nem célszerű pont a "miért" kérdésre elhagyni a választ, és kijelentéseket tenni, és nem megindokolni a kijelentések okát érvekkel, érdemben.

    Egy biztos, napjainkban mindannyian óriási tudatlanságban élünk, függetlenül attól, hogy ki és mennyire próbál logikus választ adni a létezésünk okára, miértjére, hogyanjára, stb. Ezért tévelygünk összevissza mindenféle vallásokban, és saját magunk felállította elképzelésekben. Mármint azokra értem, hogy tévelyegnek, akiket ez egyáltalán érdekel. Mert a legtöbb embert nem érdekli, viszont az itt jelenlévőkről, és hozzászólókról elmondható az, hogy őket érdekli, különben nem lennének itt, és ez már önmagában is pozitív. Persze ez alól kivételek a csak néha beböfögők, és a lehülyézők, ők valószínű feszültségelvezetésre használják eme fórumot.

    Egy biztos, még belátható időn belül fény fog derülni az igazságra, és kívánom mindenkinek, hogy hamar jöjjön el ez az idő, mert tudatlanságban élni nem jó. Én sem szeretem ezt az állapotot. Talán akkor majd eszünkbe jutnak ennek a beszélgetésnek a részletei is. :)

  • 7600GT

    senior tag

    Sziasztok!
    Gyerekek, megmondom én itt a frankót! :)
    Pusztán elméleti úton be lehet bizonyítani, hogy van Isten.
    Történjen indirekt bizonyítással! (éljen a matek fakt)
    Tehát tegyük fel, hogy a világ kezdetén az ősrobbanás előtt nem volt semmi sem.
    Sem energia, sem anyag, proton neutron elektron stb.
    Mint tudjuk semmiből nem lesz semmi sem. Tehát ha nem volt semmi sem, akkor most sem lenne semmi sem, hiszen semmiből nem lesz semmi sem. :) Kicsit kacifántosnak tűnik de remélem valamennyire követhető.
    Az evolucióhoz meg csak Böjte Csaba szavait tudnám idézni: teljesen mindegy, hogy egy olyan magot ültetünk el, mely aztán később felnő és gyümölcsöt terem, vagy pedig egy bokrot/fát ültetünk el, amit aztán később beoltunk, hogy gyümölcsöt teremjen. (nem szó szerint idéztem)
    Ennek a mondatnak szerintem az a lényege, hogy teljesen mindegy, hogy Isten hozta-e létre a nagy robbanást amiből aztán kialakult az élet, vagy pedig egy kész bolygóra teremtette meg az embert.
    Tiszteletem!

    Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

  • #31757056

    törölt tag

    válasz 7600GT #8525 üzenetére

    Agyament gondolat, de kreatív! :DDD
    Viszont mindenképpen ez is a tervezést sugallja. Miszerint Isten (ha létezik) már előre úgy hangolta be az ősrobbanást (ha létezett) hogy a robbanás után létrejövő folyamatok a mostani állapotokat eredményezzék egy x idő alatt.
    Köszi, hogy itt jártál! :))

  • adequate_cou

    senior tag

    válasz #31757056 #8524 üzenetére

    Mert már elméletben létrehozható olyan emberi-anatómiai forma ami sokkalta tökéletesebb a mostaninál, nem beszélve az agyi képességekről.

    Leibniz vallotta azt, hogy ez minden világok lehető legjobbja, te ugyanezt mondod az emberről mint lényről, ez blődség ami egyben mulatságos.

    Ha emiatt nem kíváncs kommunikálni. ne tedd, de ezt nem lehet/szabad ennél kifinomultabban lekezelni, valahol meg kell húzni a határokat.

  • 7600GT

    senior tag

    válasz #31757056 #8526 üzenetére

    Ez persze nem saját gondolat, én is csak olvastam, őszintén szólva már fogalmam sincsen, hogy hol.
    De azért örülök, hogy tetszett neked. :)

    Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

  • euchi

    aktív tag

    válasz 7600GT #8525 üzenetére

    Szia!
    Két dologba engedd meg, hogy belekössek.
    „világ kezdetén az ősrobbanás előtt”: A világ kezdete az ősrobbanás pillanatában volt és nem előtte. Az ősrobbanás előtti dolgokról pedig óvatosan beszélj, mert ez a modern fizika határain kívül esik.
    „Mint tudjuk semmiből nem lesz semmi sem.”: Ez fizikai szempontból egészen máshogy van. De a kiselőadástól megkíméllek, hogy ne lépjünk ki a topik témájából. És különben sem vagyok fizika professzor. :DDD

    Ami a lényeg:
    A gondolatmenet arra épül, hogy a világ van, tehát Isten teremtette.
    Mi vagyunk, tehát isten teremtményei vagyunk.
    Ez az érvelés pedig, valjuk be, elég gyenge.

    [ Szerkesztve ]

  • 7600GT

    senior tag

    válasz euchi #8529 üzenetére

    Megmondom őszintén a fizika ezen szintjéhez, abszolút nem értek, de abba szerintem megegyezhetünk, hogyha abszolút semmi sincs (még energia sem), akkor abból önmagától semmi sem lesz. De mint írtam, nem értek a fizikához, szóval érdekelne az ellenvéleményed bővebb kifejtése, érdekelne az a bizonyos kiselőadásod, persze lebutítva a szintemre. :)

    "A világ kezdete az ősrobbanás pillanatában volt és nem előtte."
    Miből gondolod, hogy pl. szellemi lét nem volt?

    A gondolatmenetem pedig arra épül, hogy nem lehet mindent megmagyarázni tudományosan, egészen biztos, hogy van valamilyen szellemi erő.
    Fizikai erőből pedig nem hinném, hogy lesz szellemi erő.

    Egyébként egy felmérés alapján az emberek 98%-a hisz Isten létezésében, csakhát elég eltérő megközelítéssel.

    Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

  • lao ce

    aktív tag

    válasz #31757056 #8518 üzenetére

    "Értem én, hogy miért sikeres, egy baktérium azért sikeres mert betölti a funkcióját. Elvégzi a dolgát, amire rendeltetett. A belekben például segíti az emésztést, a földben a táptalajt alkalmasabbá teszi a növények fejlődéshez, és a többi, ezernyi funkciójuk van nekik."
    nem hiszem hogy erted.
    azert sikeres mert tulelo.
    nincs rendeltetese, nincs olyan funkcioja hogy teged kiszolgaljon.

    ez kb olyan logika mintha azt mondanam hogy neked az a funkciod hogy eletben tartsd a beleidben a bakteriumokat. miert ne lehetne mondani hogy az egesz tarsadalom, intelligencia, miegymas amit itt istenitesz nem mas mint a bakteriumok felsobbrendusegenek bizonyiteka. micsoda mestermunka a hatterben maradva tulelni evmilliardokat es biztonsagban meghuzodva ugynevezett intelligens fajok beleiben! urutazas? megvolt, a hordozotestek altal, kenyelmesen, biztonsagban. a hordozotest meg van gyozodve a felsobbrendusegerol, kozben egy marek bakterium ki tudja vegezni ot ha ugy dont. es majd ha a hordozotestek kiirtjak egymast azzal a hatalmas intelligenciajukkal akkor ugye a bakteriumok siman tulelik es esetleg megvarjak amig mas lenyek elszaporodnak.

    "A madarak testi adottsága valóban egy csodálatos dolog. Az embernek ez nem adatott meg, de helyette kapott sokkal komolyabb agyat, így aztán tervezett magának repülőgépet, és eljutott végül olyan magasságokba, ahová egy madár sem juthat."
    meg mindig az az allitas hogy a madarak biologiailag fejlettebbek mint az ember (szerintem). sajnos a repulot nem tudom beszamitani mint biologiai erv.

    "Az állat sosem fog eltűnődni dolgokon, képezni magát, 10 nyelven beszélni, fejlett technológiai rendszereket alkotni, stratégiákat kidolgozni, és még sorolhatnám"
    ennek sincs a biologiai fejlodeshez semmi koze.

    de ha mar itt tartunk:
    az allat is gondolkodik dolgok megoldasan.
    kepzik magukat, tanulnak.
    az emberek nem beszelnek allatok nyelven egyebkent. miert kellene az allatoknak az emberek nyelven beszelni?
    az allatok is dolgoznak ki strategiakat vadaszatra peldaul
    technologiai rendszereket meg nincs szukseguk alkotni. jol elvannak a nelkul is mert a termeszet az o rendszeruk.

    nicht kompot

  • euchi

    aktív tag

    válasz 7600GT #8530 üzenetére

    „abba szerintem megegyezhetünk, hogyha abszolút semmi sincs (még energia sem), akkor abból önmagától semmi sem lesz.”
    Igazából még ebben sem tudnánk megegyezni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem így van.
    „érdekelne az a bizonyos kiselőadásod, persze lebutítva a szintemre.”
    A butításnak mindig az a vége, hogy maradnak nyitott kérdések, de legyen:
    Azt gondolom tudod, hogy az elmélet szerint, kezdetben a világegyetem végtelenül sűrű volt. A téridő görbülete végtelen volt, ezt nevezzük szingularitásnak.
    Megjegyzés:
    -a tömeg görbíti a téridőt
    -a téridő egy négydimenziós koordinátarendszer
    -a koordinátarendszerben van a tér 3 dimenzója és az idő a negyedik dimenzó
    Egy szingularitásban minden határozatlan. A tér egy pontja, a tér bármely pontja lehetett, az idő egy pillanata bármely időpillanat lehetett. Az ősrobbanást valójában az idő kezdetének tekintjük, így a mi volt előtte, kissé problematikus gondolat.

    Ami nyitott maradt az elméletben, az természetesen az egész folyamat megindulása. Erre is vannak elméletek, de ezek inkább csak találgatások, szóval itt kivételesen nyugodtan hihetsz bármit. ;)

    [ Szerkesztve ]

  • 7600GT

    senior tag

    válasz euchi #8532 üzenetére

    Aha, én is valami hasonlóra gondoltam! :D
    Röviden csak ennyit fűznék a dologhoz: WtF? :)

    Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #8529 üzenetére

    Ezen én is gondolkoztam.

    De engem épp az győz meg.
    Nehéz elképzelni, hogy egy öröktől fogva létező valami, ami mindenható létezik, és megteremtette a világegyetemet és minket is benne, de azt meg még nehezebb elképzelni, hogy csak úgy magától robbant fel a semmi.

    Számomra a "csak úgy lett" verzió kétségesebb, hihetetlenebb, mesésebb verzió. De neked lehet, hogy ez a hihetőbb.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #8510 üzenetére

    Milyen tényekről beszélsz? Emberke! Ejh!
    Feltételezések, meg hipotézisek. Nem tények.

    Jó nem írok többet.

    2007-05-06 óta itt!

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #8535 üzenetére

    Jó.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • JJános

    addikt

    válasz rarri #8508 üzenetére

    Ebben nagyon tévedsz.
    Mert odáig igaz, hogy emberek írták. Nah, de nem maguktól!
    Valaki diktálta! Isten! Én amikor megtértem még nem, de utánna megértettem, hogy ez az a könyv, ami nekünk íródott.

    Aki ezt elfogadja, az nem tudja elfogadni az evolúciót. Kolléga írta, a semmiből csak semmi lesz. Aki pedig evolúcióról beszél, az a bibliában nem hisz. Kizáró ok.

    2007-05-06 óta itt!

  • euchi

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #8534 üzenetére

    Itt lehetséges, hogy elménk határait feszegetjük (ha van ilyen).

    "Nehéz elképzelni, hogy egy öröktől fogva létező valami, ami mindenható létezik, és megteremtette a világegyetemet és minket is benne"

    Mit jelent nálad az öröktől fogva?
    A)Végtelen időt
    B)Idő nélküliséget

    Probléma:
    Isten mikor teremtette meg a világot? Most létezünk? Már megteremtett minket?
    A)Végtelen idővonalon, hogyan határoznál meg egy pontot?
    B)Idő nélkül, hogyan teremthetett meg bármit is? Ekkor nem lenne idő pillanat amikor a munkáját elvégezte.

    Ugyanott vagy mint én. :)

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #8538 üzenetére

    Öröktől fogva az idő nélküliség. És itt most túlléptünk a felfogóképességünk határán, úgyhogy ne kérd, hogy írjam el, hogy ez mégis mit takar.

    "Isten mikor teremtette meg a világot? Most létezünk? Már megteremtett minket?"
    Mindkét kérdés a korlátoltságodból eredően születhetett meg. Korlátoltak vagyunk, ezért tűnik a mi nézőpontunkból problémának az, amikre rákérdeztél. Egy időtlen öröklétből ez megtehető.

    A munka elvégzéséhez nem is kellett időpillanat. A robbanás megtörtént, ezt tudjuk. Vagyis ez, hogy tudjuk, és meg tudjuk határozni innen belülről a korát, jelenti azt, hogy megtörtént.

    Elég hihetetlen és csodálatos dolog az, hogy ez így megtörtént. Az szvsz még hihetetlenebb, hogy mindez csak úgy magától. Ahhoz ugyanúgy ki kellett jelölni egy "időpontot", csak épp a semminek. És az anyag honnan lett?

    Az én hitem alapja valahonnan innen indul. Te nyilván inkább a véletlen teremtődést véled valószínűbbnek. De ha csak a világ keletkezésének mikéntjéből kéne döntenünk hit és ateizmus között, akkor egyikünk sem lenne előnyben. Akkor meg kár úgy egymásnak esni.

    Nekem még itt van Jézus is, akiben hiszek.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • Dany007

    veterán

    válasz 7600GT #8530 üzenetére

    Oh, hát erről lemaradtam.
    Előttem már szépen összefoglalták a lényeget...
    Szóval a fizika jelenlegi állása szerint, az ősrobbanás előtt az időnek nem volt jelentősége, mivel nem is létezett...
    A tér és az idő erősen összefonódik, és egymástól függ. Ezt az összefonódást számos téren lehet bizonyítani és tapasztalni.
    Mivel az ősrobbanás idején minden anyag egy sűrű pici pontban zsúfolódott össze, így maga az idő is... Az univerzum születése, és tágulása során nyert értelmet maga az idő is.
    Hogy előtte mi volt, azt még feltételezni se nagyon lehet. Ugyanis abból az időből semmiféle bizonyíték, jel vagy nyom nem maradt fenn, aminek a segítségével következtethetnénk. Hasonlóképp nem is látunk el odáig, így esélyünk sincs megfigyelni az eseményeket, ami a szingularitás mivoltából adódóan eleve képtelenség.
    A tudósok azt szokták mondani, hogy az ősrobbanást, illetve az azt megelőző időket 'meghagyják' Istennek. Mivel valaminek el kellett indítania a folyamatot. Így még mindig helyet szorít a tudomány a vallásnak. Persze ez így már korántsem néz ki olyannak, ahogy a Biblia leírja...

    Az, hogy szellemi lét, ez így nagyon tág fogalom. Kicsit konkrétabban kéne körülírni. De inkább azt mond, miből gondolod, hogy van, illetve volt ilyen. Én miből gondolom, hogy nincs? Nem gondolom. Csupán jelenleg nincs rá semmi érdemi bizonyíték, ami ezt alátámasztaná. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem létezik, de azt sem erősíti meg, hogy igen.

    Az emberek 98%-a hitt a Nagy Láb (big foot) létezésében is. Aztán még is kiderült, hogy az egész kamu. A felvételek hamisak voltak, vagy egyéb módon magyarázható... A leghíresebb felvételről több évtized után derült ki, hogy csak színjáték volt, még a készítője is elismerte...
    Szóval az, hogy az emberek nagyrésze miben hisz nem jelent az ég világon semmit.

  • lao ce

    aktív tag

    válasz JJános #8537 üzenetére

    a vilagegyetem keletkezese es az evolucio ket kulon tema.
    nem csak a biblia ad magyarazatot a teremtesre. az en vallasomnak is van teremtestortenete es sok mas vallasoknak is kulonfele. az en vallasomban (nagyon sematikusan mondva) a semmibol energia jott (amit "csi"-nek hivnak) es az teremtette a kaoszt. a kaoszbol szuletett a kozmosz (a mindenseg), ugy hogy elvalasztodott a sotet a vilagostol a nehez a konnyutol, a fent a lenttol azaz az eg a foldtol.

    itt kezdodik a biblia teremtestortenete ahogy irja hogy el lett valasztva a fold az egtol.

    minden teremtestortenet egy lenyugozo sztori. de amit mondani akarok hogy nincs semmi jelentoseguk az eletre, meg a vallasosak eletere sem. cafolj meg ha akarsz, de meg ha olyan alapveto dolgot felcserelnenk a te teremtestortenetedben, hogy mondjuk eloszor a nap es a hold legyen teremtve aztan a novenyek, vagy mondjuk kihagyjuk a masodik napot ugy ahogy van es a vizeket nem reszletezzuk, attol semmi sem valtozna, nem allnal maskent a vallasodhoz, nem valtozna az istenkeped, sot, senkinek sem tunne fel igazandibol. ahogy a levego sincs reszletezve mondjuk meg a domborzati viszonyok sem. (az enyemben pedig szo van rola, no nem azert... :) )

    az evolucionak viszont hatalmas jelentosege van a tudomanyban a mindennapokban hogy megismerjuk azt ami korulottunk van. ezert szerintem fontosabb az evolucio barmelyik vallas teremtestortenetenel. meg akkor is(!) ha hibas esetleg, mert akkor is a a mai tudomany es emberi tudastar resze.

    nicht kompot

  • euchi

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #8539 üzenetére

    „És itt most túlléptünk a felfogóképességünk határán, úgyhogy ne kérd, hogy írjam el, hogy ez mégis mit takar.”
    Dehogy kérem. Nem akarok kiszúrni veled. :D

    Talán még emlékszel, hogy korábban beszéltünk az időnélküliségről:
    Ha Istennek nincs saját órája, akkor ez nem passzol a Biblia kronologikus sorrendjéhez.
    Hiszen idő nélkül nincs sorrendiséghez, ok-okozatisághoz kötve.

    „Te nyilván inkább a véletlen teremtődést véled valószínűbbnek.”
    Én mindössze annyit mondok, nem tudom. Ateista vagyok. Nem rendelkezem olyan szuper magyarázatokkal mint te. :)

    „akkor egyikünk sem lenne előnyben”
    De most sincs egyikünk előnyben. Ha az illető ezt hiszi, téved. ;)

    [ Szerkesztve ]

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #8542 üzenetére

    Én nem gondolom, hogy a világ a bibliában leírtakat szó szerint követve jött volna létre.

    Ki mit hisz. Én hiszek. Ezért hiszem is, hogy előnyben vagyok. Tudományos bizonyítékkal viszont nem tudok szolgálni, ezért nem is vagy köteles elhinni nekem.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • euchi

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #8543 üzenetére

    „Én nem gondolom, hogy a világ a bibliában leírtakat szó szerint követve jött volna létre.”
    Ó ha csak a világ keletkezésével volna baj... De az összes bibliai mese borul Isten órája nélkül. Ha Istennek nincs ideje, akkor nincs múltja, sem jövője. Így pl. mikor megbánta az ember teremtését, akkor számára a teremtés hogyan lehetett múltbéli esemény idő nélkül? De akár az emberek megváltását is hozhatnám példaként.
    Szép teljesítmény, hogy ilyen szinten műveled a hitedet, de attól félek rossz alapanyaggal dolgozol. A Bibliát ezen a szinten el lehet felejteni. :N
    „Én hiszek. Ezért hiszem is, hogy előnyben vagyok.”
    Ha téged ez tesz boldoggá...

    [ Szerkesztve ]

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #8544 üzenetére

    Igen, ha szó szerint értelmezel mindent, - azt is ,amit nem úgy kell - akkor pont ezeket a kérdéseket kell, hogy feltedd.

    De ha kicsit a történetek mélyére nézünk... egész más a kép.

    A Biblia minden szinten tud újat mondani. Ezen a szinten másképp kell értelmezni. Ha csak a történeteket látod, az kevés. Ráadásul elég összetett a Biblia, a történeteken kívül elég sok más is van benne. Sírák fiának könyve, Zsoltárok könyve, az egész Új szövetség... ebből élem a hitemet. Nem a világ keletkezésének módját keresem a Bibliában, sem a fizika törvényeit, sem képleteket, sem régen volt állatokat. A Biblia nem ezekről szól. Viszont a hitemről annál inkább. Jézus tanításai alapján élni.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • JJános

    addikt

    válasz lao ce #8541 üzenetére

    Igen, amit te leírsz, az is nagyon hasonló.
    Végül is a semmiből valami, az én verziómban Istentől jött létre.
    Én ezt hittel látom, és meg vagyok róla győződve, míg a te verziód eléggé hihetetlen.
    De végül is nem az a lényeg, hogy mi volt előbb, a világosság, vagy a nap, de ilyeneken nem agyalok. Sok dolog van, ami a mi felfogásunkban érthetetlen.

    Az evolúció viszont már más. Mert vagy evolúció volt, vagy tervezés.
    Én azt mondom nem volt evolúció úgy, hogy az egysejtűből ember lett. De azt már el tudnám fogadni, hogy Isten úgy teremtette meg azt, amit, hogy az alkalmazkodóképesség révén tudtak tovább fejlődni.
    Ahogy az ember is. Éghajlattól, és környezettől függően lettek rézbőrűek feketék, és maradtak fehérek, és sárgák, és a többi.
    Érdekes dolog hogy afrikában van olyan törzs, akik magyaroknak mondják magukat, nagy büszkén, és feketék. Amikor ezt a tévében láttam, nagyon elgondolkodtam.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz Dany007 #8540 üzenetére

    "Szóval a fizika jelenlegi állása szerint, az ősrobbanás előtt az időnek nem volt jelentősége, mivel nem is létezett...
    A tér és az idő erősen összefonódik, és egymástól függ. Ezt az összefonódást számos téren lehet bizonyítani és tapasztalni.
    Mivel az ősrobbanás idején minden anyag egy sűrű pici pontban zsúfolódott össze"

    Hát ne haragudj. Nagyobb hitetek van, mint nekünk híveknek.
    1."ősrobbanás előtt az időnek nem volt jelentősége, mivel nem is létezett"
    Vagyis semmi sem volt, még idő sem. És ezt te simán beveszed? :(

    2."az ősrobbanás idején minden anyag egy sűrű pici pontban zsúfolódott össze"
    Abból az egy sűrű pici pontból lett egy emberi felfogással egy végtelen nagy világegyetem?
    Ez akkora baromság, hogy eldobom magam. Ne haragudj. Bevesztek minden agyalágyultságot, csak azt nem, hogy mindezt a kicsi sűrű pontot maga Isten hozta létre. :(

    Hiába írok neked arról, hogy találkoztam ezzel az Istennel, ragaszkodsz, ehhez a hihetetlen, és emberi elme számára röhejes valótlansághoz? Ekkora baromságot képesek vagytok elhinni, amikor a kézenfekvő megoldás készen van?
    Kardoskodtok a hihetetlen evolúciótokhoz, amikor van egy sokkal jobb, hihetőbb verzió.

    Nézz körül a világban. Az emberek 90%-a hisz valamilyen természetfeletti dologban, vagy Istenben. A föld legtöbb népe történelmében felbukkan az özönvíz, és ti erre más tudományos megoldásokat kerestek, ahogy mindenre másra, amiben nincs Isten?

    A ti világotokhoz kell az igazi vak hit! Nem a mienkhez! :K

    2007-05-06 óta itt!

  • dabadab

    titán

    válasz JJános #8547 üzenetére

    "A ti világotokhoz kell az igazi vak hit! Nem a mienkhez!"

    A szamitogep akkor is mukodik, ha nem hiszel benne. Az ima nem.

    DRM is theft

  • Dany007

    veterán

    válasz JJános #8547 üzenetére

    Igen. Mivel írtam, hogy a téridő összefonódik.
    A tér görbülete az idő 'görbületét' torzulását is okozza. Erre legegyszerűbb bizonyítékok a GPS műholdak. Persze biztos ez is kamu... :U
    Az ősrobbanást pedig a galaxisok mozgásából, gyorsulásából, megfigyelésekből, a visszamaradt háttérsugárzásból és még kismillió másból következették. Nem légből kapott dolog.
    Nálunk sokkal okosabb intelligensebb tudósok dolgoznak ezen, nem én találom ki... :U
    De persze szerinted, a vallással szemben, minden világszinten elismert tudóst is le lehet szólni, nem?
    Az idő az csak egy fogalom. Tér nélkül fénysebesség nélkül nemigazán tudnád megfogalmazni sem, hogy mit is jelent! Így amikor a tér teljesen önmagába görbült az idő is vele együtt. Ezért az idő csak abban az ici pici kis pontban volt értelmezhető, márha azt annak vesszük.
    Egyszóval igen, ez több, mint valószínű, hogy így volt, vagy hasonló módon.
    Aztán, hogy azt a pontot isten tette oda, vagy csak egy űrlény odaszarta, az már édesmind1.

    Amúgy még mindig jobb észérvekkel, bizonyítokkal és megfigyelésekkel alátámasztott tudományban hinni, mint elhinni, hogy jött egy természetfeletti mindenható lény, és ő csinálta ezt az egészet. Ami ráadásul a hiten alapszik. Mivel semmi érdemi bizonyíték nincsen rá!

    "hogy találkoztam ezzel az Istennel, ragaszkodsz, ehhez a hihetetlen, és emberi elme számára röhejes valótlansághoz?"

    Igen, akkor mutass nekem valóságot :) Mutasd meg a videót, amikor Istennel találkoztál. Vagy a képeket legalább. Ja, hogy nem volt nálad fényképezőgép? : o Az nem jó. Akkor legalább a hanganyagot mutasd meg, a beszélgetést hadd hallgassam meg.

    Na? Melyik a nagyobb röhejes valótlanság? Beszélgetni egy természetfeletti lénnyel, aki az egész világot teremtette, de őt még soha senki nem látta, nem hallott, nem készült róla se kép se felvétel se semmi, vagy elhinni, hogy az univerzum a téridő tágulásából és annak sebességéből következően a múltban valamikor egyetlen pontból indult ki?

    [ Szerkesztve ]

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #8547 üzenetére

    .

    [ Szerkesztve ]

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák