Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz cucka #7255 üzenetére

    "A tapasztalat az, hogy nagyon ritka a tudományos világot megrázó jelentős felfedezés"

    Ez bizony sajnálatos. Sok mindennek köszönhető a dolog. Sokat közrejátszik a sci-fi is talán. Hogy, ha valakinek van valami ötlete, ami túl extrém az elismertekhez képest, akkor az egyből le van nézve, biztos valami sci-fi bolond vagy hasonló.
    A másik meg, hogy eléggé pénzéhessé vált a világ. Mindig is az volt, de talán most még jobban. Meg persze a mai kísérletek, ami áttörés szagú, sokkal többe is kerülnek, mint egy átlagos kísérlet 100-200 éve.
    Aki pedig támogatná, azt sajnos nem más érdekli, mint a pénz, a profit.
    Ergo, ha a kísérlet olyan, hogy az eredmény messze bizonytalan, a várható profit meg nagyon távoli, esetleg a kettő együtt, akkor azt feladják, inkább maradnak a hagyományos megoldásoknál. Az olcsóbb, biztosan működik, kalkulálható a profit és a megtérülés ideje is.
    Ezért kezdtünk kicsit lelassulni a nagyobb ugrásokban.
    Mert mondjuk egy 3D tv, vagy érintős mobil szinte nulla ugrást jelent. De pl egy újfajta meghajtás, esetleg újfajta energia forrás, vagy energia kinyerési lehetőség már nem kis dolog lenne. Vagy esetleg a nanotechnológia kiaknázása, (inkább tökéletesítése) az orvostudományban.
    Ennyiből jó a háború. Talán. De mégjobb a hidegháború, akkor emberek se halnak meg. Viszont kényszerített fejlődés van. A pénz nem számít, csak a cél. Aztán ha szerencsések vagyunk e technológiák egy kis részét a 7köznapokban is fel lehet használni.

Új hozzászólás Aktív témák