Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Noddy #7246 üzenetére

    Nem azért mert jobb (bár ez elég tág fogalom, hogy mi a jó), hanem mert jobban illeszkedik a saját elmélet halmazukba (ami persze egyet jelenthet azzal amit írtál).
    Igen. A tapasztalat az, hogy nagyon ritka a tudományos világot megrázó jelentős felfedezés, a többség illeszkedik a korábbi elmélet halmazba, ezért óvatos mindenki a nagy újdonságokkal.

    A tudományos társadalomban sajnos nagyon sok hitvita van, ami megkeseríti és sokszor lehetetlenné teszi sok fiatal, ambiciózus kutató térnyerését.
    Természetesen van, a tudományos társadalom is emberekből áll. Összességében, több száz éves történetét nézve a tudomány mégsem a hitvitákról szól, hanem épp ellenkezőleg.

    Mint a magma is vulkán kitöréskor a hegy oldalán, és persze a gejzírből is lefelé folyik a víz miután feltör.
    Tudom, de igazából tökmindegy, mert egy feltételezett özönvíz feltölti a földalatti üregeket is, tehát az azokban lévő víz nem igazán ad hozzá semmit a felszíni vízmennyiséghez. Meg a felszín alatt amúgy sincs túl sok víz a földi vízkészletekhez viszonyítva.

    És "sajnos" a tudomány olyan, hogy ahogy halad előre az ember egyre több kérdés vetődik fel, ha olyan tudomány területen dolgozol, ahol fogynak a kérdések, akkor sürgősen irányt kell változtatni.
    Nem dolgozom a tudomány területén, egyszerű érdeklődő vagyok csupán.
    Amúgy nem tudom, milyen kellemetlen kérdésekre, gondolsz, de például az özönvíz sztorinál a "honnan lett az a sok víz és hova tűnt?" kérdés meglehetősen kellemetlen, ugyanis a földünk vízkészletét elég jól ismerjük, a földi körülmények között lezajló fizikai jelenségeknél sem számíthatunk ekkora meglepetésre. Nem tudom, a te szakterületeden találkozol-e ilyen horderejű kellemetlen kérdéssel. (Ha jól értettem, te tudományos munkát végzel)

Új hozzászólás Aktív témák