Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz cucka #7243 üzenetére

    És tudod, miért áll több tudós az egyik elmélet mellett? Mert az az elmélet jobb. Mondjuk több mindent megmagyaráz, jobban használható, vagy esetleg több bizonyítékunk van rá.
    A tudományos közösség véleménye nem hit vagy meggyőződés kérdése. Igen, vannak egyedi esetek, amelyek ezt cáfolják, viszont összességében nézve igaz.

    Nem azért mert jobb (bár ez elég tág fogalom, hogy mi a jó), hanem mert jobban illeszkedik a saját elmélet halmazukba (ami persze egyet jelenthet azzal amit írtál). A tudományos társadalomban sajnos nagyon sok hitvita van, ami megkeseríti és sokszor lehetetlenné teszi sok fiatal, ambiciózus kutató térnyerését. De megfelelő szorgalommal át lehet vinni a dolgokat. Ahogy kymco is írta türelem és sok sok munka kell hozzá.

    (Mert magától marhára nem szokott előjönni, a víz leginkább lefele folyik)
    Mint a magma is vulkán kitöréskor a hegy oldalán, és persze a gejzírből is lefelé folyik a víz miután feltör.

    Azért, mert kevés a kézzelfogható bizonyíték. Amúgy szó nincs arról, hogy elméletek tömege között tanácstalanul ténferegnének a kutatók, ugyanúgy vannak elfogadott és vezető elméletek.
    Én sem azt írtam hogy tanácstalanul ténferegnek, hanem, hogy a kevés információ, több elmélkedést enged meg. Ami persze nem káros, sőt... Tehát ebben egyetértünk.

    De, el lehet. El lehet vetni azokat az elméleteket. Az özönvíz hipotézis mellett kevés bizonyíték van, ellene sok érv szól, emellett további nehezen megválaszolható kérdéseket is felvet.
    Ha Fleming is elment volna a befertőződött petri csészék mellett akkor most lehet, hogy nem is tudnánk vitatkozni :) És "sajnos" a tudomány olyan, hogy ahogy halad előre az ember egyre több kérdés vetődik fel, ha olyan tudomány területen dolgozol, ahol fogynak a kérdések, akkor sürgősen irányt kell változtatni. Ahogy eddig én látom az mostani elméletek is annyi kellemetlen kérdéssel találkoznak mint az özönvizesek.

    Tudom, elfogult vagyok, mindig is érdekeltek a szokatlan szemléletek, az árral szembe menő elméletek.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák