Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Algieba #6897 üzenetére

    Fogalmam sincs, milyen az időtlenség. Jó neked, hogy el tudod képzelni az idő és tér nélküli világot. És hogy milyen ott Istennel találkozni. Mert én nem tudom. Egyszerűen képtelen vagyok elképzelni.

    Ezért nem állíthatom azt sem, hogy képlékeny valami lenne.

    Kicsit úgy érzem, mintha egy kétdimenziós emberke kérdezné, hogy miért is lenne jó mondjuk egy harmadik dimenzió is. Mi előny származhatna belőle? 2D-ben eléggé felfoghatatlan, miért is "jó" a 3. dimenzió. Például azért, mert ha egy kört rajzolunk a 2D-s emberke köré, akkor ő be van oda zárva, egészen addig, míg ki nem lép a papír síkjából és át nem lép a rajzolt körön.

    Pont ilyennek érzem ezt az okoskodást is, hogy vajon miért lenne nekünk jó az öröklét, és miért lenne jó Istennek a mi öröklétünk? Hiszen ebben az univerzumban így emberi gondolkodással nem igazán látjuk, hogy ennek lenne bármi értelme.

    Egyébként neked nem abszurd maga az univerzum is? Miért van itt? Miért pont úgy, hogy emberi lények tegyék fel ezeket a kérdéseket? Miért van idő? Hát nem abszurd? És ha hozzátesszük azt, hogy mindez a semmiből és önmagától... Csak úgy... És valaki ebben hisz.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák