Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Huma #18583 üzenetére

    A tudomány nem ellentétes a Bibliában leírtakkal, mert a tudomány nem a miértre keresi a választ, a Biblia pedig nem a hogyanokról ír.
    Így elég messze gyűrűző félreértés, hogy a keresztény hit akadályozza a tudományt a fejlődésben.
    Szvsz a tudomány fejlődésének a gátja inkább az önzés, az önteltség, a kevélység, a hatalom és a pénz szeretete.
    Ma inkább olvasok arról, hogy a környezetszennyező, energiapazarló technikákat azért nem lehet kivonni, korlátozni, mert nem érdekeltek a lényegi döntéshozók a környezetbarát technikák kifejlesztésében. Persze, ez is egyfajta összeesküvés elmélet, de nem véletlen, hogy én már a hetvenes években az olajválságkapcsán arról tanultam, hogy le kell cserélni a szénhidrogén alapú világot, de rá 40 évre még mindig 99%-ban ki vagyunk ennek szolgáltatva.
    Ellenben azt olvasom a Bibliában, hogy felelősséggel tartozunk a teremtett világért. Arra kaptuk, hogy műveljük és őrizzük. Nem a mi tulajdonunk ez a világ, nem tehetünk vele bármit.
    A modern, zöld gondolattal "megfertőzött" ember is hasonlókat mond. Felelősség, nem a miénk, nem tehetjük vele bármit.
    És amit a Biblia leírt, több, mint 4000 éves gondolatok.
    Mellékesen tanácsolom, valahogy foglalkozni kellene azzal a tulajdonságoddal, hogy olyat kritizálsz, amivel nem vagy tisztában (pld hány éves a Biblia; mi van az Újszövetségben, amit nem olvastál, mert unalmas stb). Ez hiteltelenné teszi az öntelt állításod a magad jellemhibától való mentességedről... Mert szvsz a tudatlanság nem jellemhiba, de az arra épülő ítélkezés már az...

    Ez a különbség az ateizmus és vallásosság között. Egy ateista szülő bármikor elfogadja (legfeljebb idegesíti ha szóba kerül) ha a gyereke vallásos, de ez fordítva nem igaz. Ez az állításod pedig alapvetően baromság úgy, ahogy van. Sztereotip általánosítás. A keresztény ember elfogadja alapvetően a nem hívő gyermekét, mert a hit nem tanult dolog. Lehet tanulni Jézusról, de a Jézusban való hit Jézussal való kapcsolat következménye. Nem lehet örökölni, nem lehet tanulni, nem lehet megfertőződni vele.
    Max imádkozni lehet, és jó bizonyságként élni. De a hívő ember tudja, hogy a hit nem emberi produktum...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák