Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz Mercutio_ #15186 üzenetére

    Sajnos nem fekete-fehér a "nyelvtanilag helytelen" kérdéskör, ha az angol nyelvről úgy általában van szó. Ami simán jónak hangzik egy amerikainak, egy brit hátán felállíthatja a szőrt, vagy éppen fordítva.
    Az említett English Grammar in Use se képes mindig rendet vágni az eltérések között. Elég, ha csak a "start" + doing vs. + to do alakok, vagy éppen a suggest + ? ill. a help to/to do példáit vesszük elő. Beszélgettem erről amerikai és brit/ír kollégákkal, olvastam a neten elmélkedéseket, és a vége majdnem a "használj, amit akarsz" konklúzió lett. Ami biztos, a suggest esetén a "that" a leginkább biztonságos. :D Már úgy értem, ha mindenkinek meg akar felelni az ember.
    Az biztos, hogy a help esetében brit területen gyakoribb a to alakos, míg amerikai körökben az anélküli használat. A start mindkét változattal használatos É-Amerikában, míg jelentésbeli eltérést jelöl(het) egyes brit angolt beszélők számára. És ezek csak kiragadott példák, van még sok-sok hasonló.
    Általában azért azt kell mondjam, a globalizálódással elég megengedő lett sok változat használata az angol nyelvben, és az anyanyelvűek ritkán háklisak az ilyen jellegű "hibákra".

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák